HandbollHandbollsbloggenHK MalmöNyheterYstads IF

Rätt val att lämna Ystads IF – men inte stan?

Efter fem år i Ystads IF med dubbla SM-guld på ungdomssidan så lämnar målvakten Andreas “Adde” Björkman-Myhr klubben efter den här säsongen.
Vart han ska gå – och vem som ska ersätt honom – vet vi inte.

YIF:s sportchef Marcus Lindgren:
”Det är alltid tråkigt att gå skilda vägar, men ibland så är det en nödvändig väg. För Addes del så måste man i hans unga ålder få speltid för att utvecklas och detta har medfört att vi tillsammans med Adde bestämt att det bästa för hans utvecklings skull är att spela handboll i annan klubb nästkommande säsong. Jag och YIF önskar Adde all lycka framöver var han än spelar. Och vem vet, kanske vi i framtiden ser honom i den vita tröjan igen”.

När jag pratade med Andreas tidigare under säsongen, efter en förlust mot HK Malmö, pratade vi bland annat om vikten av att faktiskt på speltid för att fortsätta utvecklas. Läs intervjun här!
När Anders Persson valde att förlänga med YIF kändes det rätt givet att Björkman-Myhr skulle söka sig någon annanstans. 2,5 år bakom Anders Persson är en sak och en bra skola. Två-tre år till – njae… Oavsett om han fick fortsätta hos YIF eller om han själv valde att lämna så var det nog ett rätt beslut att ta.

Andreas egna ord om att lämna YIF:
”Efter ett bra snack med ”Mackan” och Ingmar Svensson om hur vi ser på framtiden och min framtida utveckling, så har vi kommit överens om det tuffa beslutet att gå skilda vägar efter säsongen. Jag vill rikta ett stort tack till denna fantastiska förening och alla ni underbara människor som gör den här föreningen så fantastisk som den är. Jag har haft fem år i klubben som varit väldigt utvecklande, såväl på men även vid sidan av planen. När jag flyttade ner hit från Stockholm som 16-åring kunde jag inte ens föreställa mig hur bra jag blivit omhändertagen, jag har känt mig “himma” från första stund.
En stor del i det har Ingmar Svensson som stod för ”akademin” men framförallt familjen Nilsson: Micke, Marie, Lukas och Amanda som släppte in mig i den varma familjen och tog hand om mig som sin egen. Ett speciellt tack även till alla föräldrar i 96/97 gänget som har sett efter mig när mina egna föräldrar varit för långt bort. Om vi ser till det sportsliga så har vi (äntligen) börjat vinna lite igen och jag känner mig mer motiverad än någonsin att dra på mig tröjan med YIF’s emblem på. Min högsta önskan är att få en fantastisk sista tid i den här fantastiska klubben som jag är så stolt över att representera.”

Men!
Bara för att Andreas lämnar YIF så betyder ju inte det att han behöver lämna staden. IFK Ystad är, med hyfsad stor sannolikhet får vi väl nu komma överens om, ett allsvenskt lag till hösten. Utan att veta ett dugg mer om saken så skulle ju det kännas som ett vettigt steg i karriären.

Och vem ska då YIF ta in istället för att komplettera Anders Persson?
Tja…
Nyss blev det ju klart att HK Malmös duktige keeper Niklas Kraft (matchens lirare vid Ricoh-segern) inte får något förlängt kontrakt. Niklas är ju även en Ystadspåg (IFK).
Ska vi bestämma så, Ystads IF, IFK Ystad och HK Malmö? Jag kan ta ut en agentlicens lite snabbt så löser vi allt på mitt kontor på torsdag vid lunch. Inga kvitton.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close