skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollNyheter

H65 värmde upp med derbyseger

H65 Höör vann sitt andra derby för säsongen när Kristianstad HK besegrades med 28-21.
– Skönt, tidigare hade vi bara en seger på fem försök i de olika derbyna, sa tränare Ola Månsson.

Full kontroll.
– Men aldrig riktigt avgjort förrän sista fem.
Så kan matchen beskrivas lite kort och koncist.
Hemmalaget sprang tidigt upp i en 4-1-ledning och det greppet släppte man egentligen inte taget om någon gång. Kristianstad slarvade väldigt i sitt anfallsspel och noterades för mängder av tekniska fel. Sex stycken bara de nio första minuterna.
– Vi har försökt få ner de tekniska felen under hela säsongen utan att riktigt lyckas. I början av matchen var vi tillbaka i gamla synder och då blir vi naturligtvis straffade, säger Kristianstadstränaren Stefan Wall.

Samtidigt hade Jessica Ryde en riktigt bra kväll. Bland annat stod hon i första halvlek för två straffräddningar inklusive straffreturer.
– Ryde visade prov på hög nivå, men ska man bli proffs i Danmark som Jessica nu ska bli (Midtjylland) så får man ta fram ett par sådana räddningar varje säsong, säger Månsson.
H65 kunde glida ifrån till ledning med 13-8 i paus och klev månne in till andra halvlek med lite väl mycket solsken i sinnet. Kristianstad svarade med tre raka mål och plötsligt var det match av det. Bland annat satte Mikaela Johansson två straffar (sex mål totalt).
– Den inställningen H65 hade i början av matchen gick vi in med i andra halvlek. Inställningen påverkar mycket, menar Stefan Wall.

H65 fortsatte dock att föra matchen och efter en timeout av Ola Månsson, vars ansiktsfärg övergått till lilarött, vaknade H65-spelarna till liv. Cassandra Tollbring (fyra mål) tog ansvar och Jasmina Djapanovic tackade för lite speltid på nio meter genom att snärta in tre snabba mål. I övrigt spelade Ola Månsson runt på sitt manskap med tanke på att det väntar andra uppgifter runt hörnet. Kvartsfinalreturen i Spanien på söndag.
– Det blev bra att kunna gå runt på fler spelare idag. De spelare som inte fick spela så mycket senast tog för sig bra.

H65 har fortfarande chansen att sluta trea i serien. Men då måste man ha hjälp av just Kristianstad – som har tabelltrean Skuru kvar att möta på hemmaplan.
– Nu ska vi hem och slicka såren och fokusera mycket på fys under landslagsuppehållet, där vi ju samtidigt har många spelare som är iväg på olika uppdrag. Sedan väntar ett slutspel som är någonting nytt för många av spelarna – och för mig, säger Stefan Wall.
Ola Månsson var nöjd med insatsen.
– Extra kul att Djapanovic kom in och visade gamla härliga takter i andra halvlek. Nu är det full fokus på Europacupen och en ordentlig urladdning inför uppehållet. Dagens seger tog på precis rätt sätt.

Foto: Martin Trobäck/Kantbilder.se

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2