Nyheter

EM-medaljer till Osbyprofil

Svenskt på pallen både individuellt och i lag – det blev resultatet när herrseniorernas running target blandade lopp avgjordes på luftvapens-EM!
Osbysonen Emil Martinsson kan åka hem från Maribor med både en silver- och bronsmedalj.

Halvvägs in i tävlingen ledde Hylteskytten Jesper Nyberg på 193 poäng, tätt följd av två skyttar på 192 poäng. Däribland Emil Martinsson, Osby Jaktskytteklubb. Efter andra rundans 20 skott halkade Nyberg ner till niondeplats, men Martinsson fortsatte att skjuta fint. Med exakt 192 poäng ännu en gång fick han ihop totalt 384 poäng. Mot ryssarna Vladislav Shchepotkin och Maxim Stepanov, som fick ihop 386 poäng vardera och fick skjuta särskjutning om guldet (som Shchepotkin vann) kunde Martinsson inte göra något.
Men ingen annan sköt bättre än 382 och därmed var ett svenskt individuellt brons till Martinsson säkrat. Och Martinsson är nöjd – åtminstone rätt så – med ett brons.
– Jaaa, det är jag naturligtvis. Medalj är en medalj, det är jättekul. Man kunde ju lika gärna ha varit utanför pallen, meeeeen, det kunde ju vart ett silver också. Men man får ju inte välja, säger Emil.

För honom är också resultatet väldigt viktigt och där ger han sig själv godkänt.
– Det är en slutpoäng som är godkänd. Det ska inte vara lägre än så i alla fall.
Lite grämer han sig dock över att han inte kunde vara med och fajtas om guldet.
– Man skulle varit med i den särskjutningen. Jag sköt två åttor i första rundan och en i andra, och det är minst en för mycket. Så det är ju inte så långt dit upp. Men jag är nöjd med 384. Det är en standardpoäng som jag inte vill vara under när jag är utomlands och klarar jag det då vet jag att jag har gjort ungefär det jag tränat på, säger Emil.

Förutom det egna bronset fick Emil också glädjas över ett silver i dag, det i lagtävlingen tillsammans med Jesper Nyberg och Niklas Bergström. Bergström fick totalt ihop 371, med 12 viktiga innertior, och han slutade individuellt på plats 15. Det innebar att laget tillsammans fick ihop 1133 poäng – tjugo bakom överlägsna Ryssland och exakt samma som Finland. Innertior kom att avgöra kampen den finsk-svenska kampen om lagsilvret och det var till Sveriges favör.

Foto (Jonas Edman): Jesper Nyberg, Emil Martinsson och Niklas Bergström vann lagsilver i running target blandade lopp på EM 2017.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close