FotbollMalmö FFNyheter

Vindheim hoppas visa upp sig

Anton Tinnerholm har övertygat under försäsongen. Mot Jönköping Södra får Andreas Vindheim chansen att visa att han också är med i konkurrensen.

– Det ser ut att bli speltid och det är ju fint. Konkurrenssituationen finns där hela tiden i truppen, men det är ändå alltid en fördel att få spela och då gå in och försöka visa vad man kan.  Mer kan man inte göra, säger den 21-årige norrmannen som stora delar av sin tid i MFF haft problem med skador och sjukdom.

Nu är han helt frisk och tror att årets mer offensiva spel och högre utgångsposition för högerbacken ska passa honom bra.

– Jag kan kombinera med yttern och komma till fler inlägg. Plus även komma till egna avslut. Det påminner mycket om hur jag spelade i Brann innan jag lämnade för MFF och bör passa mig utmärkt. Ytterbackarna hade stor frihet i Brann så jag är van vid att vara med i offensiven.

– Men det är klart att inte båda ytterbackarna kan gå hur högt som helst samtidigt, det får ju inte bli helt tomt där nere i försvaret.

Efter spel mot Rosenborg på Swedbank stadions gräs är MFF i lördagens match mot Jönköping Södra tillbaka på Malmö IP:s hårda konstgräs. Andreas Vindheim är inte helt nöjd med det.

– Det är ju stor skillnad, men samtidigt inget som går att göra något åt. Bara att acceptera och göra det bästa av situationen. Swedbank stadion-planen måste vila. Planen på Malmö IP är väldigt hård . Lindeborgs IP som vi tränar på är mjukare.

Vad har ni sagt på genomgången om Jönköping Södra?

– Att de är ungefär som ifjor, de gillar att spela fotboll och det är mycket man-man defensivt. Det blir en utmaning att möta ett annorlunda spel än i de senaste matcherna mot Brann och Rosenborg med 4-3-3. Jönköping spelar rätt olikt de övriga lagen i Allsvenskan, men förhoppningsvis är det vi som ska styra spelet och bolltempot, säger Andreas Vindheim.

Matchen blir också en bra möjlighet för Markus Rosenberg att göra sitt första mål 2017.

Tränaren Magnus Pehrsson är övertygad om att det inte kommer att dröja länge.

– Jag tycker att Markus har varit bra. Visserligen har han inte gjort mål än, tyvärr, men han har assisterat till alla våra tre senaste på ett väldigt fint sätt.

– Han blir bättre och bättre och är på väg åt hållet att han sätter presspelet och dom starter i vårt försvarsspel vi vill ha. Han är inte riktigt där att han gör det varje gång vi vill. Men om vi jämför med vad han gjorde förra året och i starten på den här har han fått till det jättebra. Och offensivt är han ju alltid superskicklig, konstaterar Magnus Pehrsson.

Undersökte ni möjligheten att lägga matchen på Swedbank stadion?

– Det gjorde vi. Men svaret var att slitaget kan bli för stort och risken för hög inför vårsäsongen. Den risken vill ju vi i laget inte heller ta.

Och AC kommer att få speltid?

– Det kommer han att få.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close