FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: vi var väldigt sega

MFF-tränaren Magnus Pehrsson hymlade inte om att prestations- och energimässigt var insatsen i träningsmatchen mot Jönköping Södra ett steg tillbaka.

Visserligen vann MFF med 1-0, men större delen av tiden såg det trögt ut.

– Jämfört med en vecka sedan såg det väldigt segt ut och vi fick ut alldeles för lite offensivt, konstaterade Magnus Pehrsson.

– Nu fick vi backa bandet ett par steg, sätta samman nya konstellationer och möta ett Jönköping som spelade på ett annorlunda vis, väldigt markeringsinriktat i försvaret.

Efter att ha mött Rosenborgs BK på Swedbank stadions gräs blev spelplatsen Malmö IP:s konstgräs också ett kliv tillbaka.

– Visst fanns det en vilja och en ambition. Men det kändes lite att det här var sista insatsen på det här underlaget innan vi från och med nu ska till Marbella och sedan återvända till gräs.

– Att ta klivet från konstgräs till gräs och sedan tillbaka först till Lindeborgs lite mjukare gräs och vidare till Malmö IPs. mycket hårdare gjorde att vi  inte blev skarpa nog i våra rörelser.

– Vi kunde inte gjort mycket annorlunda i planeringen, men känslan blev fel och vi tappade några procent här och där på de 100 vi vill nå, när det var sista grejen på det här underlaget på en lång tid.

MFF tvingades även göra tre byten på grund av lättare skadekänningar.

Lasse Nielsen stukade foten, Markus Rosenberg fick ett genomtramp när han landade olyckligt och ont i hälen och Behrang Safari hade haft en känning i hälsenan och säkerhetsbytte.

– Ingen av skadorna ska vara långvarig utan vi räknar med dem snabbt igen, påpekade Magnus Pehrsson.

Och han hittade inte bara negativa saker med matchen.

– Vi höll nollan för första gången i år och vann matchen förtjänt.

– Att kunna vinna utan att spela bra är också ett rätt skönt besked att få.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close