FotbollMalmö FFNyheter

MFF:s Paul Scholes är tillbaka

Äntligen fick Anders “AC” Christiansen göra comeback efter det långa skadeuppehållet.

I minut 79 – klassisk siffra i MFF-sammanhang – byttes han in och jublet steg från de 1733 åskådarna på Malmö IP.

– Det här har jag väntat länge på, konstaterade den danske mittfältaren och betonade att han inte kände någon rädsla eller tvekan efter skadeuppehållet. Något han vid ett tillfälle också bevisade med en rejäl glidtackling efter att ha förlorat bollen.

Det var dessutom “AC” som efter att bara ha varit på planen i sex minuter jobbade fram bollen till Tobias Sana så att han kunde sätta dit 1-0.

– Jag har ju tränat länge nu, sprungit mycket och kände ingen rädsla. Jag var dessutom i samma sits ifjor när jag också skulle komma tillbaka efter att ha varit borta efter en skada. Då hade jag inte spelat på tolv månader. Nu har det gått sex. Men hur snabbt det ska gå innan jag är 90-minutersspelare återstår att se, det kan gå på en vecka och det kan ta sex, konstaterade Anders Christiansen.

Målskytten Tobias Sana tvekade dock inte en sekund om att “AC” snart ska vara mogen för en startplats.

170311 Malmš FFs Tobias Sana jublar efter sitt 1-0 mŒl under en trŠningsmatch i fotboll mellan Malmš FF och Jšnkšping den 11 mars 2017 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91729
Tobias Sana satte 1-0 och blev den andre icke norske spelaren som gjorde mål i MFF 2017. Foto: Bildbyrån

– Han är spelklar till IFK Göteborg. Det är garanti på det.

Sana plockade dessutom fram en favoritspelare för att beskriva sin lagkamrats storhet.

– AC är en dansk Paul Scholes.

Och Anders Christiansen återgäldade berömmet.

Om man isolerar ner spelet till en mot en är Sana bäst i Allsvenskan.

Att “AC” möttes av stående ovationer och högt jubel när han byttes in och efter matchen hyllades rejält värmde för övrigt hans hjärta.

– Jag har bara varit här i ett år och att bli mottagen på det sättet var över förväntan. Det var perfekt att höra jublet.

Tobias Sanas avslut var klockrent sedan Anders Christiansen dragit isär J Södra-försvaret.

– I de lägena känner jag mig trygg även om jag kanske inte gör så många mål. Jag vet att jag är farlig när jag får bollen där och jag sköt inte så jättehårt. Det var viktigare att placera bollen, konstaterade Tobias Sana.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close