Nyheter

H65 stormar mot ny Europacuptitel

H65 Höör fortsätter att storma fram genom Europa.
Efter kvartsfinalseger mot Atletico Guardes är klubben nu klar för semifinal i Challenge Cup.
– Vi förde matchen hela vägen, säger Ola Månsson.

Mecalia Atletico Guardes – H65 Höör: 24-29 Totalt: 45-53 till H65 Höör

H65 Höör fick en bra start på kvartsfinalreturen i Spanien. Ledning med 0-3 efter knappt fem minuter. Med tre mål i ryggen att gå på från hemmamatchen fick laget en helt annan arbetsro än den fruktade hetsen som inträffat om hemmalaget gjort de tre första målen.
– Just den starten var perfekt. Publiken skapade ett grymt tryck med trummor, trumpeter och säckpipor (!) bland annat, säger coach Ola Månsson.
Stämningen kokade i den relativt lilla hallen – som var fullsatt med 650 åskådare. Och de eldade igång sina spelare allt efterhand. Atletico Guardes kom både ikapp och förbi, till 11-10, men i slutet av första halvlek kunde H65 göra ett litet ryck igen – 12-14 i paus.

H65 fortsatte att kontrollera matchen och när Anna Johansson bröt sig igenom det utgrupperade försvaret och gjorde 14-17 så var spanjorskorna i brygga. H65:s målvaktsspel hade fått utdelning genom Jessica Ryde samtidigt som Emma Lindqvist och Mikaela Mässing fick sina stora internationella genombrott i klubbsammanhang.
En stund senare fick Anna Johansson sin tredje utvisning och Atletico Guardes jakt intensifierades. Men den akuta stormen redde Jessica Ryde ut på magnifikt sätt och de sista tio minuterna kunde skånskorna defilera hem segern. Segern stannade på 24-29.

– Vi hade lärt oss mycket av den första matchen hemma i Höör, där vi hamnade i underläge de första 45 minuterna. Nu svarade vi för jättebra anfallshandboll och borde egentligen ha gjort ännu fer mål. Vi förde matchen hela vägen och de lag som för matcher brukar vinna dem, säger tränare Ola Månsson.
– Spanjorskorna var luriga centralt. antingen klarade vi av att stoppa dem med vår tyngd – eller så blev vi utvisade…
Vilka spelare var du mest nöjd med?
– Jonna Linnéll var stabil, Emma Lindqvist var stark, Jessica Ryde var riktigt bra i andra halvlek och sedan kom Mikaela Mässing in och levererade. Det var mycket som var positivt.

I semifinalen väntar svårt motstånd från Tjeckien. Sokul Poruba förlorade visserligen sin första match borta mot polska Kram Start Elbag, men svarade för en verklig kross på hemmaplan med 27-14!
Just Sokul Poruba har H65 slagit ut ur turneringen en gång tidigare.Säsongen 12/13 lyckades man gå vidare i ett sextondelsfinalmöte med knapp marginal, efter sammanlagt 47-47 avancerade H65 tack vare fler gjorda bortamål.
– Tjeckiskorna spelar en mer fysisk handboll. Där kommer det att smälla på betydligt mer och jag räknar med en jämn svår match, säger Ola Månsson.

Första semifinalen spelas den 8/9 april med retur i Tjeckien helgen därpå.
Den andra semifinalen spelas mellan holländska Virto Quintus och kroatiska Zagreb.

Målskyttar:
Cassandra Tollbring: 7
Jonna Linnéll: 6
Mikaela Mässing: 5
Emma Lindqvist: 4
Anna Johansson: 2
Emma Rask: 2
Anna Olsson: 1
Marie Wall: 1
Michaela Fransson: 1

Relaterade artiklar

Back to top button
Close