FotbollNyheter

Kristianstad FC lockas av Argentina

Division 1-laget Kristianstad FC kan vara på väg att etablera ett samarbete med den argentinska klubben Atlético San Jorge. Kontakten är tagen.

– Representanter från Atlético San Jorge ska komma till Kristianstad och vi ska träffa dem. Sedan får vi se vad som händer. Vi har inte bundit upp oss för någonting eller lovat något så allt är öppet, säger KFC:s sportchef Anders Swahn (bilden).

Tipset och den inledande kontakten kom från Helsingborgs IF:s förre sportchef Jesper Jansson, som är kompis med Kristianstad FC;s tränare Joakim Persson.

Anders Swahn är tydlig med att KFC inte är suget på ett kort samarbete.

– Ska det bli av måste det vara långsiktigt, helst tre år eller mer. Annars är vi inte intresserade.

Det ska heller inte bara handla om att skaffa nyförvärv.

– Våra ungdomar kan till exempel besöka Argentina och Atlético San Jorges akademi med många olika idrotter, likadant när det gäller våra tränare och ungdomsledare. Och de kan besöka oss. Vi har också en bred verksamhet. Det kan även handla om träningsläger.

Plus då en möjlighet att få hit duktiga spelare.

Den senaste tiden har två spelare från Atlético San Jorge, som spelar på ungefär samma divisionsnivå i Argentina som KFC i Sverige, testtränat med Kristianstad FC. En av dem, 22-årige mittbacken Paulo Ippolito, var med och spelade när ett reserv- och U19-betonat KFC i helgen mötte division 2-laget IFK Malmö.

1-1 slutade matchen och Paulo Ippolito gjorde en helt okej insats.

– Han spelade i mittförsvaret tillsammans med en av våra juniorer och de hade överhuvudtaget aldrig träffats tidigare. Därför var det ingen enkel uppgift, men han löste den.

En positiv sak har Anders Swahn redan upptäckt. Många av spelarna och ledarna från Atlético San Jorge pratar hyfsad engelska, vilket givetvis underlättar kontakterna.

– Och sedan har vi Antonio Rojas i A-laget. Han kan översätta om det behövs.

Går allt enligt planerna kommer Atlético San Jorges besök i Kristianstad att ske redan de här veckan. KFC vill helst ha det avklarat innan truppen åker på träningsläger den 22 mars.

KFC spelade för övrigt två träningsmatcher i helgen. A-laget spelade mot Helsingborgs IF, gjorde en bra insats, men föll med 0-2.

– Helt okej. Men vi gjorde självmål i den fjärde matchen i rad. Det måste vara något slags rekord, konstaterar Anders Swahn.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close