Nyheter

Eskilsminne ser sig bra förberedda inför en jämn serie

I Eskilsminne tittar man inte åt vad spelbolagen tippar, man gör inte till sig bara för att det är derby, matcherna ska vinnas oavsett vem som står på andra sidan. Vi snackade lite med tränare Martin Pringle.

Eskilsminne, som de två andra Skånelagen båda hållit som en favorit i serien är även de i full gång med sin försäsong. Vi tog ett samtal med tränare Martin Pringle.
– Ja vår försäsong har nog inte skiljt sig mycket mot någon annans tror jag. Man försöker träffa rätt på alla plan, i planering, sätta spelet och fixa smågrejer. Man får lite småskador på vissa spelare och andra tar för sig lite mer. En klassisk försäsong skulle jag säga. Inget som stått ut, det som varit väldigt positivt är att killarna svarat bra på träningen.

Även i Eskilsminne har ruljansen på spelare varit stor.
-Ja vi har tagit in 8-9 spelare, ungefär lika många som lämnat eller slutat spela. Vissa har valt att gå ner nån division och fortsätta där, andra har flyttat till nya klubbar, sen har vi några spelare som vi hade på lån förra säsongen som antingen gått tillbaka eller fått ny klubb där också, så det har varit lite ommöblering bland spelarna.

Likt sina kollegor i Hittarp & Höganäs vill inte Martin peka på någon enskild spelare som ska bära laget, utan håller även han fram kollektivet.
-Som det känns just nu känns truppen väldigt väldigt jämn. Jag kan ärligt talat säga att jag skulle ha stora problem om jag idag skulle vara tvungen att ta ut en startelva till vår första match. Men det får man ju säga är ett angenämt problem. Vi har nitton spelare och två målvakter som alla skulle kunna gå rakt in i elvan, och det är ju positivt! Det är en jävligt bra grupp människor vi har, som lag kommer vi bli jävligt bra. Hur långt det räcker får vi se sen men vi ska in i säsongen och förbättra oss, det är målet.

Som nyckelfaktor för ett lyckat och sammansvetsat lag finns det lite tankar att hålla sig kring.
-Vi vill väl någonstans få in hos killarna att vi har en identitet som lag, och som klubb. Ett förhållningssätt som vi har, hur vi ska uppträda, hur vi ska tänka, både på och vid sidan av plan. Saker man fortfarande jobbar på, vilka vi är och vad vi står för. När man tar in nya spelare kan det vara svårt för dem att komma in i vårt sätt att tänka direkt. Men det är sånt som kommer efter ett tag, ibland glömmer man och då får man påminna, men det är inte mer med det. De som var här förra året vet lite mer vilka regler och ramar vi har medan de nya fortfarande lär sig, men så är det ju överallt.

Hittarp och Höganäs är de andra skånska klubbarna i år men Martin vill inte göra någon skillnad på match och match.
-Ja jag vet inte om det är så speciellt. Förra året var det Högaborg och Höganäs, det var ju derbyn då också. För oss handlar det om att vi ska gå in och vinna varje match oavsett derby eller inte, ibland vinner man, ibland förlorar man och ibland blir det oavgjort, men det är match som match.

Att välja ut en favorit att vinna serien är svårt i en så förmodat jämn liga som Martin väntar sig att det kommer bli i år.
– Nä självklart vill man hålla sig själv som favorit, men både Halmia och Sävedalen är ju topptippade. Sävedalen var bra redan förra året och har nog spetsat till ytterligare i år. Halmia har kanske fått in lite mer de också, ny tränare och lite grejer som hänt runt omkring, samt att de hade en väldigt bra avslutning på hösten förra året. Jag vet inte så mycket om var Varberg och Assyriska står, men det kommer bli en serie som kommer att bli hur jämn som helst, det tror jag.

-Man vet inte riktigt var de andra lagen i ligan står, och samtidigt har de inte lika bra koll på oss. Sen finns det lag som Tenhults, som alltid kommer vara svåra att möta. Det kommer bli en svår och jämn serie, inte ens efter halva serien tror jag det kommer bli lätt att tippa en vinnare.

Oddsen hos Nordicbet säger att Eskilsminne är mittentippat av Skånelagen med ett odds på 6 gånger pengarna att ta hem ligan, medan nykomlingen Hittarp ligger på 4 och Höganäs på 24 gånger pengarna.
-Alla som kommer uppifrån blir automatiskt favoriserade att vinna och de som kommer underifrån blir tippade att åka ur, vad kan jag säga om det. Det är någon som satt dessa oddsen nu. De kommer ändra sig hela säsongen. Om Hittarp skulle förlora de tre första medan Höganäs vinner sina så ändrar de oddsen sig direkt. Vad de är på just nu lägger jag ingen energi på , det får den stå för som satt oddsen, avslutar Martin.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close