Nyheter

Redhawks – Vi kan slå vilka vi än får

Från MIF till Babyhawks, till att ha varit synonyma med att snubbla på kvalstrecket till SHL.
Nu är Redhawks tillbaka i slutspelet, och nu väntar kvartsfinal mot ett ännu obestämt Smålänskt motstånd. Vi tog tempen hos sportchef Patrik Sylvegård, dagen efter avancemanget mot Luleå.

2002 – De flesta länderna inför Euron som valuta, USA invaderar Afghanistan, sista avsnittet av Rederiet sänds på SVT och Malmö Redhawks, namnet man gick över till från bara året innan, slutade på sjätte plats i Elitserien. Det var sist man nådde slutspel i den högsta hockeyligan i Sverige. Igår avancerade Malmö Redhawks till kvartsfinal i SHL och är på väg mot sitt bästa år på länge.

– Nä men det är klart det är kul, det är kul för oss som jobbar med det, det är kul för klubben, för fansen. Det är kul att vi får se hockey på denna nivån i Malmö och mäta oss med de bästa i Sverige, säger Patrik Sylvegård, sportchef hos Malmö Redhawks, när vi når honom på telefon.

Efter många säsonger av att ha snubblat på målsnöret och missat att ta sig upp till SHL så klarade Redhawks just det förra säsongen. Efter att det målet infriades sattes ett nytt, att ta sig till slutspel. Det har krävts engagemang från samtliga inom klubben och en fast blick på målet dit alla hela tiden blickat och strävat.
– Nä men jag tror att vi har jobbat succesivt, vi har skapat en identitet, vi har haft ett mål och verkligen alla har jobbat efter det, so far so good! Sen kommer inte det här hända varje år, att man sätter ett mål och når det. Men vi har varit medvetna om vad vi vill och vad vi gör, vi har folk runt om i organisationen som jobbar åt samma mål och då blir det framgång till slut. Sen är det små marginaler, men någonstans känns det som att vi nu är ett lag för övre delen av SHL, precis som vi vill vara. Målet har varit att ta ett steg till och spela slutspel och nu gick vi vidare i första. Nu tar vi match för match. Förra året var det att överleva och i år var det att ta nästa kliv och spela slutspel och det har vi gjort, nästa år får vi se vad vad som händer.Vi har ju ett mål att vara med och slåss om ett SM-guld för eller senare.

Vad ligger då bakom denna framgång i år?
– Nä men som sagt, alla har jobbat åt samma håll, att bli etablerade, att göra rätt saker, ta små steg och inte skjuta för högt utan ta allt lite åt gången. Allt ifrån personal, marknadsföring, i små steg och rätt håll med samma mål. Ingen som fladdrar iväg. Vi har en styrelse som ger lugn och ro, vi har haft våra utmaningar och det har varit tufft så klart, men vi har haft ett lugn att arbeta inom som jag vill ge stor eloge till styrelsen för. Även om trycket har varit stort utifrån så har de manat till ro och succesiv uppbyggnad av både lag och allt runt omkring. Det är ingen Hai Chaparall som det varit tidigare i Redhaws. Bra ledare allt från mig själv till tränare, en bra samsyn, ett gott gäng som har kul på jobbet, även när det varit tuffare.

På Onsdag får ni reda på vilka ni ställs mot i kvartsfinalen. Vilka hoppas ni på?
– Nä men vi har redan mött alla lag 4 gånger, det är ändå hockey. Vi kommer fokusera på vad vi ska göra, inte på vilka vi får möta. Vi vet vad vi gör bra och vad vi gör mindre bra. De båda alternativen till motstånd är två ganska liknande resor, det blir Småland oavsett. Det är två jättebra lag oavsett vilka man möter, Vilka man skulle hoppats på får man nästan fråga sig efteråt . Nu har vi gjort det här och kommit så här långt, men nu ska vi inte vara nöjda utan fortsätta köra vårt spel.

Vad talar för att Malmö ska kunna gå vidare, hur långt kan ni gå?
– jag vet inte om jag ska va ärligt. Vi kan slå ut både HV71 och Växjö, men vi kunde också ha åkt ut mot Luleå. Vi måste vara personbästa på alla plan och jag hoppas att killarna ser utmaningen och tar den. Och jag hoppas att publiken kommer och stöttar oss och visar laget den kärlek de förtjänar på Lördag.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close