Nyheter

Ystads IF behåller U-landslagsman

Målvaktsfrågan i Ystads IF inför nästa säsong är fortfarande öppen.
Någon ska vara “nummer två” bakom Anders Persson. Ska det bli Måns Landgren?

Måns Landgren har förlängt sitt avtal med YIF. Till vardags spelar han division ett-handboll med YIF U – som riskerar att åka ur aktuell serie. Med jämna mellanrum har han även setts på A-lagets bänk.
När YIF inte förlängde med Andreas Björkman Myhr blev det en plats ledig på bänken och fortfarande är det oklart hur Ystad ska fylla den platsen. Aningslösa handbollskrönikörer har spekulerat i att det kan bli Niklas Kraft, Ystadspågen som inte fick förlängt med HK Malmö, men kanske kan svaret vara enklare än så?

Värt att poängtera i sammanhanget är att Måns Landgren (18 år), som för övrigt även varit fotbollsmålvakt i Öja:s A-lag, agerat målvakt i Sveriges U-landslag där tränaren har hetat – Jerry Hallbäck. Samme Hallbäck som tar över tränarrollen i Ystads IF nästa säsong.

– Måns är en spektakulär målvakt och vi är väldigt glada för att Måns vill fortsätta utvecklas i föreningen. Även Måns är en av spelarna som spelade EM i Kroatien med det svenska U17-landslaget i somras och det känns väldigt bra för oss som förening att kunna fortsätta satsa på våra egna produkter, säger sportchefen Marcus Lindgren.

– Jag tycker det känns inspirerande att fortsätta att utvecklas i Ystads IF. Jag trivs väldigt bra och därför ser jag framemot att fortsätta min utveckling i klubben. Jag ser med tillförsikt framåt och är tacksam över att klubben och ledningen tror på mig. Genom hårt jobb och med hjälp av Anders hoppas jag utvecklas än mer och kunna bjuda laget och publiken på fina räddningar, säger Måns Landgren.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close