Nyheter

Lund klara för Elitserien

Lunds VK:s herrar tar klivet upp i volleybollens finrum. Från och med säsongen 2017/18 är de ett elitserielag.
– Det känns inspirerande – ett givet mål och något som klubben har strävat efter länge, kommenterar en glad Linus Oscarsson, sportchef i Lunds VK.

Herrarna gör därmed samma resa som klubbens damlag, som tog klivet upp inför pågående säsong.
– Vi befinner oss i en häftig och expansiv fas. Herrarna är tillbaka i Elitserien och damerna kliver in i sitt första slutspel någonsin. Fantastiskt kul!, säger klubbchef Stefan Sjöström.

3

Det är inte första gången herrlaget gör ett försök att etablera sig bland landets toppklubbar. Säsongen 2010/11 var Lunds första i Elitserien och visade att klubben var att räkna med, men äventyret slutade ändå med degradering.
– Där och då var vi inte riktigt redo. Vi tog lärdom av det där debutåret och har vuxit till oss både som lag och förening sedan dess, fortsätter Sjöström.

I dag är Lunds VK landets största volleybollförening med omkring 520st medlemmar och framgångsrik ungdomsverksamhet. Med ett sådant underlag har klubben förhoppningar om att kunna fylla på A-lagen med spelare från de egna leden.

Redan till årets säsong skedde en föryngring av herrlaget där tongivande spelare har varit bröderna Oskar och August Borna tillsammans med veteranerna lagkapten Jonathan Karlsson och Andreas Andersson.
– Klivet upp i Elitserien ställer dock krav både organisatoriskt och på spelarfronten. Vi kommer behöva stärka upp med ett par namn till nästa säsong, avslutar sportchef Oscarsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close