FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Inget vädergnäll och bra med Bengtsson

Dags för första bloggen från Marbella.

Och ja, vädret kunde varit mer sommarlikt!

Men börjar det inte kännas lite tjatigt nu, det där att gnälla på vädret?

MFF är här för att träna, inte för att sola och vi är här för att informera er där hemma, inte för att sitta vid poolkanten och dricka hallonsaft.

Jag hade till exempel gärna tagit fem grader kallare och ett bättre wifi på hotellet. Tror seriöst att Saddam Hussein hade bättre nät i den där hålan han gömde sig i mot slutet.

Precis nu när jag skriver det här tittar dessutom solen fram på balkongen.

Viktigast av allt: planerna MFF tränar på är bra. Gräset är grönt och gott och en fin dränering gjorde att effekterna från tisdagens skyfall snabbt försvann. Tydligen är även hotellet flera snäpp uppåt i jämförelse med kollot i Salou. Det vimlar heller inte av allsvenska konkurrentlag och spelarna slipper stå i kö modell skolmatsal till maten.

Om jag trott på jinx och annat sånt blaj hade jag dock blivit lite orolig. Det var ju här på Marbella Football Center MFF laddade med ett läger den 3-7 december 2015 inför 0-8-matchen mot Real Madrid i Champions League.

Fast – om ni tror på sånt – på andra planer än nu.

Ett par reflektioner från dagens träning:

…Erdal Rakip gjorde ett väldigt snyggt lobbmål och var på tårna.

…Rasmus Bengtsson körde riktningsförändringar i löpningarna, mer fotbollslikt och en upptrappning i processen som ska leda till en återkomst på fotbollsplanen.

Jesper Robertsson från det medicinska teamet var mycket positiv.

_ Vi hade två pass på Lindeborg med att löpa rakt. Sedan blev han lite sjuk den veckan så vi fick ta en paus. Därför började vi igen här i tisdags med långa raka löpningar. Igår och idag har vi då startat med lite mer riktningsförändringar och röra sig mer som en fotbollsspelare och det gick bra. Framförallt att han inte får någon smärta.

_ Det blir lite stelhet efteråt, men först dagen efter. Eller på kvällen samma dag som träningen.

Planen för imorgon?

_ Då ska vi fortsätta med styrkan för den är fortfarande väldigt viktig. Sedan fortsätter vi med löpningarna på matchdagen på lördag. Det är fortfarande en nivå upp i intensitet och explosivitet, som vi inte har testat än. Men vi är positiva. Det viktiga är att han får den tiden det tar. När han sedan som AC och Erik Andersson är mogen att lämna över till Ben Rosén så gör vi det.

…Erik Andersson körde med boll.

_ Erik närmar sig mer och mer och det är bara någon vecka kvar innan han kan köra för fullt i träningen, konstaterade Jesper Robertsson.

Anders “AC” Christiansen är som bekant redan där och alla småskavankerna är läkta. Pawel Cibickis fot är okej och Markus Rosenberg och Lasse Nielsen är också i full gång.

Just nu är det nog väldigt få lag i Allsvenskan som har ett bättre skadeläge än MFF. Jämför gärna med förra hösten då det definitivt inte såg bra ut.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close