Nyheter

Höllviken IBF´s Johannes Willhelmsson siktar uppåt i tabellen

Ketchupeffekten säkrade kontraktet för Höllviken som vände underläge på bortaplan.
Johannes Wilhelmsson var högst inblandad i vändningen med både mål och assist.

En av Höllvikens stora stjärnor Johannes Wilhelmsson stod för ett mål och en assist i den otroligt viktiga matchen borta mot Växjö i helgen.
Höllviken spelade för sin överlevnad där sista omgången betydde allt då även Warberg & Karlstad hade chans att knipa chansen.
Warberg förlorade dock sin bortamatch mot Linköping på uddamålet och var därmed borträknade. Karlstad såg däremot ut att klara det när de vann borta mot AIK med 7-4 samtidigt som Höllviken låg under med 7-3. Detta ändrades dock åtta minuter in i tredje perioden när Johannes Wilhelmsson smällde till och startade ketchupeffekten med sitt mål. Efter det rann det på och matchen slutade till slut 7-7 efter att Johannes även assisterat till sista målet, ett mål som innebar en poäng och fortsatt spel i SSL även nästa år.

– Mycket skönt! Det satt långt inne så det var väldigt skönt. Vi åker ju upp till Växjö där vi har haft det svårt på bortaplan sen innan och känner att en poäng lär väl räcka. Det ser otroligt dåligt ut hela matchen, fram tills en bit in i tredje när det till slut vänder. Vi kniper en poäng och klarar att hålla oss kvar så vi får trots allt vara nöjda.

Säsongen överlag kan man dock blicka tillbaka på med kritiska ögon, det finns rum för förbättring tycker Johannes.
– Över det stora hela kan vi väl inte vara särskilt nöjda med denna säsongen Både vi och andra hade nog trott och förväntat sig mer av oss denna säsongen. Sen har vi ju haft mycket skador och annat som ställt till det, men trots hur säsongen har sett ut så får vi ju vara glada över säkrat kontrakt.
Personligt har det varierat lite tycker jag. Det har gått lite upp och ner, slutet är jag nöjd med, det var helt ok men inte mycket mer än så.

Någon uttalad personlig målsättning fanns inte direkt inför året.
– inget personligt så direkt, det har jag inte haft. Den största målsättningen var för laget och den var ju att stanna kvar i SSL.

Inför nästa säsong får man dock blicka uppåt och sätta upp nya milstolpar känner 24-åringen som ses lite som en av lagets stjärnor.
– Nu har vi klarat oss kvar ett år och förhoppningsvis var det det svåraste året. Nu gäller det att bli lite bättre på alla plan och satsa uppåt i tabellen. Man får kanske satsa på placering 10-8 och eventuellt nå slutspel på 8e plats, eller iallafall ha en rimligt chans på slutspel till nästa år, avslutar Johannes.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close