FotbollNyheter

Inventeringsår för Österlen FF

Österlen FF är nykomlingar i division två södra och har förhoppningar på att ta sig uppåt i seriesystemet.
– Men inte redan den här säsongen. Jag tror att det blir Prespa Birlik eller Lunds BK som gör upp om det, säger tränare Mladen Blagojavic.

Österlen FF har värvat mycket lokala pågar inför återkomsten i division två.
Den unga kvintetten Jesper Jönsson, från Öja FF, Adam Barchan, från Öja FF, Henrik Jeppsson, Borrby IF, Joel Mårtensson, Tomelilla IF samt Fabian Karlsson, Rydsgård AIF förstärkte under vintern och fick senare sällskap av Ludwvig Lloyd från Lunds BK och Malmö FF-målvakten Jakob Tånnander (lån).
Nämnda herrar är mellan 17-23 år.
Mladen Blagojevic, är du fotbollstränare eller dagisfarsa?
– Jag är människohandlare… Eller, det lät sådär. Jag är människokännare. Men just det här med åldern är halvt påtvingat, halvt medvetet.
Utveckla?
– Det kan vara svårt att locka folk till sig spelare med tanke på geografin. Det flesta som studerar fungerar pendling bra för. Med familjepappor är det svårare. För dem betyder inte en tusing hit eller dit så mycket när man har barn att ta hand om. Därför har vi förlorat en del viktiga spelare inför den här säsongen. Division två-spel kräver mycket tid.

Är du nöjd med hur årets trupp blev?
– Det korta svaret är ja.
Och det långa?
– Att vi behöver jobba en hel del för att bli helt trygga i ett spelsätt. Det kommer att bli bra på sikt.
Hur har ni jobbat med med träningsläger och förberedande matcher?
– Klubben har ingen tyngd på träningsläger. Vi har inte klarat av att öka budgeten från i fjor och jag har verkligen försökt att vara effektiv även ur ett budgetperspektiv. De finslipande matcherna består av Mjällby hemma den 26:e på gräs i Brantevik och sedan Landskrona BoIS borta 1 april.

Prespa Birlik har Blagojevic framhållit som favoriter tidigare och Nordicbet, som erbjuder odds på serien, har dem som favoriter. Låga 1,90 ger de i odds. Därefter rankas Lunds BK (4,80), Torns IF (5,75), IFK Malmö (10,50), och Hässleholms IF (12,00). Österlen FF är tippade att hamna på plats elva och ger 30 gånger pengarna som eventuell seriesegrare.
Är det läge att pantsätta sambons förlovningsring och sätta allt på Österlen FF?
– Inte på att vinna serien. Fokus ligger på att vi ska sätta vårat eget spel. I2017 blir ett inventeringsår. Förhoppningen är att vi ska vara med i toppen år två eller tre. Ett lag måste kunna föra spelet för att kunna vinna en serie, säger Mladen och lägger till en intressant detalj:
– I år försvinner förhoppningsvis två lag uppåt. Det är ett enklare kvalspel uppåt eftersom ettan ska utökas. Förhoppningsvis ramlar inget lag ur ettan till vår div 2 serie. Jag utgår från de tankarna och då är det realistiskt att år två-tre kriga om en topplacering.

Hur ser du på division två-serien i övrigt?
– Lunds BK har bara växt hela vintern och har starka nyförvärv. Robin Andersson och Fredrik Karlsson är riktigt bra nyförvärv. Idag sätter jag Lunds BK och Prespa Birlik på samma nivå. Hade jag varit tränare i Lund hade jag inte accepterat någonting annat än en topp två-placering.
– IFK Malmö också värvat en samling stjärnor. De blir livsfarliga om Bagarn får ihop det. Om jag hade värvat dem till Österlen hade vi varit favoriter…
Om du fått en tusing att lira för?
– Prespa ger för lågt odds. Då hade jag satsat på Lunds BK.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close