Nyheter

Röke IBK historiskt bra efter gårdagens kvalvinst

Efter en säsong kantad av skador, sjukdomar och spelare som lämnat är nu Röke IBK klara för andra kvalomgången till Allsvenskan, vi tog ett snack med tränare Henrik Ehnberg som har personlig erfarenhet av matcher av denna kalibern.

På Onsdagskvällen besegrade Röke Lagan på bortaplan och är nu för första gången på herrsidan klara för andra rundan i Play Off till Allsvenskan. Tränare Henrik Ehnberg var med sist det begav sig för kval till Elitserien och minns tillbaka på hur det kändes som spelare, något han nu tar med sig in i omklädningsrummet som ledare.

– Vi visste ju om att det skulle bli tufft. Det var också extra tufft att matchen var så tidigt som den var. Vissa hade problem att komma loss från från jobb för att komma i tid. På grund av det samlades vi lite i omgångar och hann inte få nån riktig genomgång,. Vi hade dock varit lite förberedda på det så vi hade tagit så mycket som möjligt av det på på träningar innan,.
Men sånt sätter en i lite ibalans och det kändes av i första perioden att vi inte riktigt var med på banan. Vi var inte ens trötta efter byten, vi slet inte, gjorde inte vad som krävdes. Inför andra perioden sa vi det att vi måste komma igång och slita. Vi måste vara mer upp i deras ansikte, som de hade varit på oss i första. Det blev 4-0 i andra vilket kändes jäkligt tryggt, och det märkes också i början av tredje att vi var snäppet större än de från det att vi vaknade till och började spela.

Hur skulle du summera säsongen?
– Sett över säsongen har vi kämpat med mycket skador, sjukdomar, bortfall. Vi har till och med haft folk som hoppat av, så det har ju varit tufft. Vi har hela tiden kämpat med att hitta formationer, först nu de senaste fem omgångarna har folk börjat komma tillbaka och vi har kunnat börja sätta femmor. Sen dess har det börjat trumma på. Vi har inte behövt stressa lika mycket. Vår målsättning var att vara som bäst i slutet och inte de första tio omgångarna, och det har vi ju lyckats med. Jag tycker att vi har visat att vi är ett slutspelslag hela säsongen, men framförallt nu på slutet. Här är många spelare med mycket talang och när de väl presterar är vi svårrubbade, vi har ju 10-12 gubbar som kan göra skillnad, en jävligt bra bredd, och det talar för oss.

Kan ni gå hela vägen till Allsvenskan?
– Ja absolut det tycker jag, vi är inte alls rädda för vem vi än får möta. Vem det blir märker vi på Lördag och då kan vi lägga fokus på det. Vi har träningsledigt nu fram till Måndag för att vila upp lite skador och skavanker som vi haft nu i slutet av säsongen, men från och med Måndag kör vi full fokus på nästa match.

Har ni något motstånd som ni hoppas mer på än något annat i andra play off-rundan?
– Innan kvalet hade jag gärna sett Åstorp i finalen, men kvalet är inte sig likt med hur det sett ut under säsongen. Innan kvalet hade jag sagt Åstorp men nu spelar det ingen roll, vi kan vinna över vem som helst.

Ett avancemang till Allsvenskan hade givetvis varit stort för klubben, fansen och alla runt omkring.
– Jag var själv med när vi kvalade till Elitserien för en herrans massa år sen, jag vet hur det är som spelare, och kan bidra med den erfarenheten nu som tränare. Att ta vara på denna chansen, den kommer kanske inte varje år. Man ska ju leva här och nu och inte på gamla meriter så givetvis hade betytt otroligt mycket för oss alla i föreningen. Mycket har jag ju hänt sen jag var med och kvalade, vi har exempelvis flyttat till Kupolen i Hässleholm som är en riktigt fin arena där vi känner att vi kan bygga upp en svårintagen hemmaborg. Vi hoppas verkligen att vi ska komma tillbaka där vi var en gång i tiden. Nu på senare så är det även fler spelare som stannar kvar i klubben och även spelare som varit ute som vill komma tillbaka, och det betyder så klart väldigt mycket för oss med spelare som visar sånt hjärta.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close