skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Sallys blåbärsmuffins charmar domarna

Domare från hela Sverige älskar att döma fotboll i Limhamn.
”Sallys” blåbärsmuffins är en stor anledning till det.
– Vi vill att domarna verkligen ska känna sig välkomna hos oss. Och kvalitetsfika gillar väl alla, resonerar klubbens hårt ideellt arbetande säkerhetsansvarige.

För att en elitverksamhet ska kunna fungera ordentligt vid matcher och arrangemang krävs en inte alls oansenlig mängd med pubikvärdar – samt en säkerthetsansvarig. Sara ”Sally” Andkvist börjar få god rutin på båda delar – och röner allt större uppskattning av de som gästar Limhamns IP.
– Det började hos Malmö FF 2004. Man var arbetslös och fotbollsintresserad. Möjligheten att få gå gratis på fotboll och träffa massor av folk lät rolig och jag trivdes jättebra där. Under en tid var jag även engagerad i miniklubben för de yngsta barnen. I MFF var jag i tio år och tidigare den här säsongen har jag även hjälp till en del hos Malmö Redhawks, säger Sally.

Vänskapen med Maria Henriksson, vars son spelade fotboll i föreningen, förde henne till Limhamn.
– Det var fyra-fem år sedan och jag stormtrivs i LB07. Stämningen är så familjär, alla pratar med alla. Det är helt underbart.
Idag bär hon titeln säkerhetsansvarig.
Vad innebär det?
– i grova drag att matcherna kan genomföras. Förberedelserna består bland annat i att ha en dialog med polis och ordningsvakter, se att jag har folk på rätt plats i varje match. Bland annat pratar man om hur mycket prublik som väntas komma, vart de ska vara placerade och så vidare.
Svensk Elitfotboll har väl dessutom en del regler som ska följas?
– Ja, herregud. jag har fått en tjock manual, en bibel, som ska plöjas igenom inför varje säsong. Där står hur många ordningsvakter som behövs, rätt antal publikvärdar, att det ska finnas fungerande kiosk, toaletter och så vidare. Avspärrningar mellan spelare och publik ska också vara utfört på vissa sätt och sedan finns det en mängd andra saker som ska sorteras upp.

Sedan har vi hört att du har vissa andra uppskattade egenskaper?
– Jaså…?
Det pratas om att svensk elitfotbolls godaste hembakta domarfika serveras i Limhamn?
– Haha, vad trevligt! Jag känner ju att vi ska ha något speciellt för domarna varje match och vi har sagt det att vi alltid ska vara något hemlagat.
Vilken är din specialitet?
– Allt möjligt. Blåbärsmuffinsen brukar vara populära. Alla blir väl glada av goda kakor annars?
HELT rätt. Och nu när LB07 gått upp i Allsvenskan hoppas vi att även pressen få ta del av dessa delikatesser…
– Jaså… Haha! Vi får väl se? Pressen brukar vara tacksam för vår goda grillade korv annars, Men jag ska lägga det på minnet.

Du börjar få rutin på det här annars. Du kanske kan tänka dig en civil karriär inom arena/arrangemang och liknande i framtiden?
– Ja, varför inte. Till vardags arbetar jag som speditör på Schenker. Arbetet hos LB07 är väldigt intressant och inspirerande. jag får mycket förtroende från klubben och om jag anser att det är något som bör förbättras så hanterar vi det tillsammans. men det roligaste är att få träffa alla människor, avslutar Sally.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close