FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Bara tre öppna frågor om MFF-laget

MFF mot Molde i Coin.

AFC Eskilstuna väntar på torsdag, men det här är det riktiga genrepet.

Dels för att nästa vecka kommer flera startspelare att vara borta på grund av diverse landslagsuppdrag. Dels för att Molde är ett bättre lag än AFC.

MFF kommer att ställa upp med följande elva:

Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari – Pawel Cibicki, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem – Markus Rosenberg, Jo Inge Berget.

Är det även startelvan mot IFK Göteborg i den allsvenska premiären den 1 april?

Som jag ser det finns det bara tre öppna frågor:

1.) Kan Anders ”AC” Christiansen ta en plats redan i premiären?

2.) Kan Mattias Svanberg göra det?

3.) Vem ska spela till höger respektive vänster av Magnus Wollf Eikrem och Pawel Cibicki?

Svaret på fråga 1 tror jag är ja. AC spelar 30 minuter mot Molde, lite mer mot AFC Eskilstuna och från start mot Blåvitt. Erdal Rakip, som gjort en riktigt fin försäsong, får kliva åt sidan. Men finns det minsta lilla tveksamhet blir det Rakip, som numera också är ett fullgott alternativ i ett topplag i Allsvenskan.

Svaret på fråga 2 tror jag är nej. Jag står fast vid att Mattias Svanberg är den största talangen i Allsvenskan 2017. Då borde han spela. Men Magnus Wolff Eikrem var allsvenskans poängkung från kanten förra året och Pawel Cibicki är en bättre och mer mogen spelare efter utflykten till J Södra. Mattias är nära, men borde gjort något mer spektakulärt i matcherna han fått chansen i under försäsongen för att redan nu ha motiverat en plats. Och han slår inte ut Markus Rosenberg eller Jo Inge Berget i anfallet. Inte heller Oscar Lewicki eller AC på mitten. Men han är förste utmanare överallt och är man det kommer det att bli mycket speltid.

Fråga 3 är den svåraste eftersom båda kan spela både höger och vänster. Men egentligen är det inget stort problem, eller kanske till och med en fördel. Minns när Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz och Guillermo Molins var yttermittfältare i MFF. De var inga stationära höger- eller vänsterkantare utan bytte friskt mellan och under matcherna. Det gjorde det bara svårare för motståndarna.

Så det sammantagna svaret på frågorna är att till tio elftedelar blir det samma spelare i premiären (kan bli elva) och att det kan bli ett positionsbyte på yttermittfältarna. Magnus Pehrsson har så många gånger påpekat att Cibicki från vänsterkanten kan bryta in och avsluta eller passa med sin högerfot att jag tror att han ser det som ett mycket troligt alternativ.

Molde-matchen kan mycket väl avgöra.

En annan fråga är om MFF kan spela lika bra igen som laget gjorde mot Rosenborg i den första halvleken. Då var det guld-klass. Och göra det i en hel match? Tittar man bakåt mot förra säsongen var det alldeles för sällan MFF spelade på topp i 90 minuter.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close