skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Euro Floorball Tour till Malmö

Världseliten värmer upp i Malmö och baltiska hallen inför VM i vinter.

Nu står det klart att turneringen mellan världens ledande innebandynationer, Euro Floorball Tour, kommer till Malmö i vinter. Novemberturneringen blir en sista värdemätare för Andreas Lundmarks damlandslag inför VM i Slovakien 1-9 december. Malmö Stad står för arrangörskapet i samarbete med de lokala föreningarna Malmhaug KFUM IBF, Malmö FBC och Skånes Innebandyförbund.

Åtta landslag deltar i Euro Floorball Tour, fyra damlandslag och fyra U19-landslag. Matcherna kommer att spelas i Baltiska hallen.

– Vi är glada över att vi kan bidra till att lyfta damidrotten och innebandyn genom att stå värd för ännu ett internationellt arrangemang i världsklass, säger Attila Juhasz, evenemangschef i Malmö Stad.

Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy, är nöjd med valet av värdstad.

– Vi ser fram emot att återkomma till Malmö i november. Vi har mycket positiva erfarenheter av de arrangemang som vi har genomfört tillsammans med den lokala organisationen, såsom SM-finalen i Malmö Arena och Finnkampen i Baltiska hallen.

Redan på söndag 19 mars kan man se innebandy från Malmö och Baltiska hallen, då Malmö FBC möter redan klara seriesegrarna IKSU i sista omgången av Svenska Superligan för damer. Malmö FBC kämpar om att säkra den sista platsen i årets SM-slutspel. Läs mer om det här.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close