skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

IFK Malmö ser offensivt på den kommande säsongen

Vicekaptenen tar över bindeln på heltid. Många nya ansikten i truppen och med en klar offensiv taktik hoppas IFK Malmö på att vara svårslagna den kommande säsongen.

Vi fortsätter vår försäsongskoll av de skånska lagen i olika divisioner och har kommit fram till klassiska IFK Malmö, där vi tog ett snack med Huvudtränare Nils-Erik Persson.

– Ja försäsongen har väl varit rätt så god, för oss tycker jag. Vi har haft bra uppslutningar på träningar och träningsmöjligheterna har varit bra. Sen har ju även resultat varit väldigt bra för oss nu på slutet.

Ruljansen på spelare har varit stor i många Skåneklubbar inför säsongen, även så i IFK Malmö.

-Ja vi har haft rätt så många som har försvunnit inför året och det har även kommit in en hel del, det har varit stor omsättning. Vår lagkapten Martin Ingelsson fick inte ihop det med arbetstider, han jobbar ju som polis så det är inte alltid så lätt att kombinera. Han återgick till sin modersklubb Spjutstorps IF, men är kvar på ett hörn med att hjälpa oss med ungdomarna. Martin Holm som var vice kapten förra säsongen är dock kvar och tar över bindeln. Jörgen Nilsson är en annan som lämnat pågrund av tidsbrist. Han studerar, bygger hus och arbetar och då finns det inte mycket tid över tyvärr. Så det har varit rätt mycket skifte i truppen.

På grund av den stora ruljansen i truppen så blir det per automatik de som är kvar sedan innan som får ses som nyckelspelare inför säsongen.
– Vi har ju fått in så många nya duktiga spelare, så det är svårt att redan nu se ifall nån av dem kommer ta en extra stor roll under säsongen. Martin Holm blir ju en viktig spelare eftersom han är kvar sedan tidigare, och även nu då kapten. En annan som också är kvar från i fjor och som kommer fortsätta vara en viktig del av bygget är målvakt Henrik Bäckström

IFK Malmö vill gärna spela sitt eget spel, något de tränat hårt på under försäsongen.
– Vi vill ju ha ett bra passningsspel. Vi vill äga mycket boll och spela ett mycket aggresivt försvarsspel där vi ska vinna tillbaka bollen tidigt. Ett bra passningsspel där vi kan hantera bollen och spela en offensiv bra fotboll. Utan att för den delen bli sårbara bakåt, aggresivt spel med snabba spelvändningar, det är så vi vill spela..

Det är alltid svårt att redan innan säsongen dragit igång försöka förutspå en vinnare av serien, men Nils-Erik har en klar favorit.
– Lunds BK tror jag på. De har ett bra lag på gång, Prespa Birlik är väl favorittippade och har värvat mycket och bytt ut hela alltet men jag tror ändå på Lund kommer ta hem det till slut.

Vilka klarar sig inte kvar då?
– Det vet jag inte. Det vill jag inte tippa på, jag är en positiv människa. Jag tippar hellre de som vinner än de som inte klarar sig kvar.

Enligt Nordicbet så är IFK Malmö tippade ungefär i mittenriket, på 10,5 gånger pengarna att vinna serien. Är det rimligt?

– Nej jag tror vi har högre ambitioner än så. Det tycker jag inte är rimligt. Vi får se om vi kan överraska helt enkelt. Vi bryr oss inte så mycket om det just nu utan vi tror på oss själva och vårt spel. Vi kommer bli rätt jobbiga att möta för de flesta.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close