FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson gillade inte kvitteringen

Ett tidigt självmål av Molde framtvingat av Behrang Safari kunde gett MFF segern i träningsmatchen i Coin. Ett hav av målchanser i bergen borde inneburit seger. Men istället kunde Molde kvittera i slutsekunderna genom Sander Svendsen.

De gillade inte någon i MFF, allra minst tränaren Magnus Pehrsson.

– Det blev ju lite parodi av det. Man ska hålla fokus på sitt eget, men det är klart att vi kände att domaren tappade det fullständigt. Eller egentligen var han väl inte bra någon gång. Men det var så många incidenter och inte bara fel åt vårt håll. Och målet är solklart offside! betonade han.

Det borde dock ha stått betydligt mer än 1-0 i MFF:s favör i målprotokollet långt innan kvitteringen kom.

– Redan innan vi bytte ut Markus Rosenberg hade vi massor med chanser. Och när vi då gör den justeringen när AC kommer in tycker jag att vi blir ännu bättre. Efter det är vi superbra tycker jag.

_ Jens Fjellström räknade och han slutade göra det de sista minuterna. Då stod det 18-3 till oss i målchanser. Det säger ju rätt mycket att vi gjort en bra match, påpekade Magnus Pehrsson.

Anders “AC” Christiansens entré innebar en övergång till 4-5-1.

Därmed behövde inte MFF byta ut Erdal Rakip, som gjort en kanoninsats eller Oscar Lewicki, som behövs för balansens skull när AC kom in.

Var det en förberedd tanke att spela 4-5-1?

– Nej det var det inte, men det var som jag sa igår att AC ville vi ha 30 minuter på. Vi kände att vi redan hade gjort korrigeringen i pausen att Jo Inge Berget skulle ta hand om en av deras mittfältare och då kändes det med Erdals och Oscars jobb därinne plus en start av andra som inte var jättebra rätt att behålla båda, få in AC och få ännu mer grepp och det tyckte jag att vi fick.

170318 Moldes Ole Martin Rindaroy och Malmš FFs Anton Tinnerholm under fotbollsmatchen mellan Malmš FF och Molde under Malmš FFs trŠningslŠger den 18 mars 2017 i Coin. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35320
Högt upp i bergen spelade Anton Tinnerholm och de andra i MFF 1-1 mot Molde. Foto: Bildbyrån

– Jag tycker att det var Erdal Rakips starkaste insats. Han har ju varit bra hela försäsongen, men det jag var mest nöjd med idag var dels att han var just väldigt bra, men också att nu hade han verkligen sugit tag i det vi jobbat med de här dagarna i hans positionering.

– Tidigare har han haft mycket energi och oftast väldigt spelbar, men ibland varit nästan för rörlig. Nu tyckte jag att vi hittade mer rätt för effekten av att springa lite mindre, men springa rätt är att du hinner titta mer. Det var därför han kunde ta så många bra beslut idag. Med hjälp av en bättre överblick än tidigare. Så ett stort plus till honom.

Är du överraskad över att Molde inte pressade högre?

– Det försökte dom ju. Men det är ganska svårt att pressa oss. Vi har jobbat mycket med det.

Kan man tolka reaktionerna på feldomsluten som ett tecken på att det inte var en vanlig träningsmatch?

– Jag tror att det ligger mycket i det. Vi var rejält uppumpade inför matchen. Sedan var inramningen inte alls som en premiär eller en allsvensk match. Inte i närheten. Men jag tycker att mycket annat var nära. Det finns dock några procent till. Det var i alla fall den mest emotionella matchen hittills. Vi fick ut mycket av det som krävs för att vinna fotbollsmatcher.

Matchen spelades långt uppe i bergen nära staden Coin, mitt ute i ingenting. Med ett 100-tal MFF-supportrar, många bosatta i närheten, på betongläktaren. Plus lite annat löst folk. Utan bollkallar.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close