Nyheter

Prespa Birlik favoriter till titeln

Profilvärvningar, blandade resultat och stor ruljans på spelare – Prespa Birlik är nästa på tur att prata försäsong bland division 2-lagen.

Kollen av de Skånska division 2-klubbarna fortsätter och idag har vi snackat lite med tränaren till laget som är överlägsna favoriter till att ta hem serien enligt Nordicbet – Prespa Birlik´s Hannu Sirviö.

– Försäsongen har varit lite blandat i vanlig ordning tycker jag. Vi ha spelat fem matcher där vi har två vinster och tre förluster. Men det är ju så på försäsongen, man testar sig fram. Provar olika spelare, olika möjliga situationer, uppställningar. Det är ingen stress över resultat eller så utan vi börja hitta rätt så sakteligen, även om vi fick storstryk av HIF nu i helgen. Men det fanns mycket gott att at med sig där också. Truppen är iallafall spikad så detta är materialet vi har att jobba med. Nu på Fredag åker vi till Turkiet på läger så det känns det som att vi ska kunna vässa den sista formen där borta.

Det har varit stor ruljans kring laget i form av spelare in och ut även hos odds-favoriterna.
– Ja vi har ju tagit in sju ex-Höllvikare, bland annat Tobias Malm. Han tillför ju en stor spetskompetens med hans bakgrund i högre sammanhang. Han är ju enormt svårtfångad med hans otroliga speed som han besitter, otroligt svårfångad och det visade han även mot HIF. När han sätter fart på sina fötter så går det undan! Sen har vi ju även Muamet Asanovski, även han med stor rutin från Superettan och Allsvenskan, som två exempel på väldigt starka nyförvärv.

Finns det finns någon spelare som kan anses vara mer nyckelspelare än någon annan?
– Ja det skulle väl vara Tobias. Han är en av dem jag skulle kunna tänka mig på rak arm. Anton Viklund som var kapten i Höllviken ser jag också som mycket viktig för oss. Det finns många andra, Freddy Borg som har varit i Trelleborg och Öster till exempel. Så där är en del att välja mellan. Det är svårt att ta ut en enda spelare som just nyckelspelare .

Vad kommer då vara Prespa Birlik 2017´s kännetecken?
– Ja vi har ju förhoppningen att vi ska driva alla våra matcher. Vi förväntar oss att ta tag i taktpinnen i alla matcher vi spelar. Jag tror inte vi kan försvara oss till några resultat utan vi vill gärna driva matcherna så vi vinner på egen förmåga så att säga.

Att tippa en seriesegrare innan säsongen ens har börjat är aldrig lätt, men vem tror du står där till slut?
– Jag ska ärligt säga att jag inte har superkoll på tvåan, men det ska jag ju skaffa mig. Lund verkar ju ha något på gång, fick höra från en gammal tränarkollega att även Torn spelar väldigt bra, de slog ju Rosengård vilket tyder på kvalitét. Österlen har även de en stark trupp. Det är ju så här, det är klart vi vill vinna serien som alla andra, men det finns många faktorer som spelar in under säsongens gång, stolpe in eller ut, skador, mycket man inte rår över säjlv. Vi har ju inget utsagt mål att vinna serien heller, vi är ett helt nytt Prespa från ifjor och vi har repsekt för att det tar tid att spela ihop ett lag. Jag tror att andra året är ett mer realistiskt år att börja sätta sådanna mål.

Om det är svårt att tippa en segrare så är det lika jobbigt att tippa de som inte klarar sig kvar.
– Den är jobbig, det är rätt tråkigt att förutspå så det vill jag inte ens ge mig på.

Enligt Nordicbet så är dock Prespa Birlik klara favoriter att ta hem serien med ett odds på 1,90 jämfört med nästa lag, Lunds BK på 4,80
.
– Oj! Ja det är klart att vi har en och annan profilvärvning som kanske har spelat in på oddssättningen, det är ju knappast våra resultat som gett det oddset om man säger så. Det kan ju vara vissa spelare de hänger upp sig på, som Tobias Malm till exempel. Så det är nog det isåfall, men att vi är så överlägset topptippade trodde jag inte, där hade jag personligen tippat Lund. Man undrar ibland hur man sätter de där oddsen. Vi har ju bara en kvar från laget i fjor, och visst kan vi få det att klaffa nu men det kan också ta tid, men folk får ju gärna tro på oss så klart!

 

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close