skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengård väntar storpublik

FC Rosengård hoppas på över 5 000 åskådare på morgondagens Champions League-kvartsfinal mot FC Barcelona.

– Förköpsförsäljningen och bokningarna har gått bra. Totalt ligger vi på 3 000 där. Sedan tycker vi att det borde gå att locka ett par tusen till, säger FC Rosengårds kommunikationsansvarige Magnus Ericsson.

Många klubbar runt om i Skåne har passat på att boka fribiljetter för ungdomar under 18 år och blir det hyfsat väder har FCR vissa förhoppningar om att kunna utmana rekordet 5 748, som sattes mot Wolfsburg för två år sedan.

Storstjärnan Marta ser fram emot en ny kvartsfinal.

– Dom har ett mycket bra lag och inriktar sig mycket på att markera. Det ska vi ha fokus på. Och jag gillar det. Jag trivs när jag har situationer en mot en. Om vi spelar vårt spel ska vi lyckas göra ett bra resultat.

– Vi spelar hemma första matchen och resultatet kan påverka nästa match väldigt mycket.

Vad är ett bra resultat?

– En vinst och att inte släppa in något mål.

Att FC Barcelona hållit nollan i 17 av 22 matcher i Ligan imponerar dock inte på Marta.

_ Man ska veta att spanska ligan kanske bara har två-tre lag som kan spela med samma höga klass. De andra lagen är tyvärr inte på samma nivå som FC Barcelona och Atletico Madrid som är de bästa.

FC Rosengårdsbacken Emma Berglund är också inställd på att det blir ett tekniskt och markeringsinriktat lag man kommer att få möta.

– Bilderna vi sett visar att det är ett mycket tekniskt lag och då inte bara på de offensiva platserna som kanske är mer vanligt utan även i defensiven, så det kommer att sätta vårt försvar på hårda prov.

– Klart att det är ett bra lag. Sedan är det kanske en fördel att de inte har samma erfarenhet som ett par av de andra stora lagen har. Mot PSG förra året visade de dock att de verkligen har ett starkt klubbhjärta bakom sig och inte viker ner sig. Men deras markeringsinriktade spel kan också göra att det uppstår luckor som vi kan utnyttja, säger Emma Berglund.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close