skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

Jack Jensen: Barcelona bättre än Frankfurt

På damsidan har FC Barcelona aldrig nått längre än till kvartsfinal i Champions League. Men FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen tycker att det är ett bättre lag än Frankfurt, som besegrade FC Rosengård i kvartsfinalspelet förra året.

I FCB-truppen finns dessutom en spelare som FC Rosengård i många år förgäves försökt värva!

– För mig är dom bättre än Frankfurt. Framförallt som ett lag. Det finns klubbar som har större stjärnor och individuellt skickligare spelare. Men FC Barcelona har spelat med i stort sett samma lag i många år och trimmat in ett spel som verkligen sitter, en spelidé som de inte överger, berömde Jack Majgaard Jensen.

På en fråga från en spansk journalist på presskonferensen om vilket lag som är favorit svarade han att det är 50//50.

Efteråt höll han alltså fast vid att det är ett mycket svårare motstånd än folk tror.

– Vi har goda chanser och ett bra självförtroende. Det ska bli en mycket inspirerande uppgift. Fast jag håller FC Barcelona som det kanske allra bästa laget som vi kunde fått möta, lagmässigt bättre än storheter som Lyon och Wolfsburg. Spanien vann Algarve Cup för bara några veckor sedan. Stommen i den laget kommer från Barcelona.

– När lottningen kom sa jag att den var bra. Då tänkte jag uppmärksamhets- och publikmässigt. Sportsligt är den svår.

I FC Barcelonas trupp finns dessutom en spelare som FC Rosengård flera gånger försökt värva.

– Vår förre sportchef Erling Nilsson har försökt få hit Alexia Putellas, berättade Jack Majgaard Jensen.

Något Erling Nilsson också bekräftade.

– Jag bjöd hit henne tidigt och efter det har det varit flera kontakter. Men hon har hela tiden nöjt sig med att lyssna utan att komma riktigt till skott. Det är dock en mycket duktig fotbollsspelare med en fin vänsterfot.

Alexia är en av de många landslagsspelarna i FC Barcelona. När Spanien vann med 1-0 mot Kanada i finalen i Algarve Cup kom nio av de 15 i truppen från Barcelona.

– Brasilianskan Andressa Alves är också en duktig spelare, betonade Jack Jensen.

I ligan har FC Barcelona hållit nollan i 17 av de 22 matcherna. I Champions League har man i år slagit ut Minsk och Twente. Förra året avancerade laget till kvartsfinal där det blev förlust med knapp marginal mot Paris Saint Germain (0-0 hemma, 0-1 borta).

– Jag har sett Barcelona i många matcher och brukat mycket tid på att se hur de uppträdde mot Paris Saint Germain, som har mer rutin från tuffa matcher.

_ Det var en helt jämn kvartsfinal som avgjordes med fem minuter kvar. Nu har de fått ytterligare ett år på sig att vässa samspelet. Nu vann de med 4-0 i förra omgången mot Twente som slog ut Bayern München förra året. Spansk damfotboll är undervärderad och med stormsteg på väg framåt, konstaterade Jack Majgaard Jensen.

I den andra kvartsfinalerna  möts:

Lyon-Wolfsburg

Bayern München-Paris Saint Germain

Fortuna Hjörring-Manchester City

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close