FotbollMalmö FFNyheter

MFF kan starta med AC mot Eskilstuna

På torsdag möter MFF AFC Eskilstuna med ett helt gäng spelare borta på grunda av landslagsuppdrag. Men det behöver trots allt inte innebära så många ändringar i startelvan.

_ Vi har, om jag har räknat rätt, 13 utespelare från A-truppen hemma, konstaterade tränaren Magnus Pehrsson efter förmiddagens träning.

_ Så dom ska ju spela och det är klart att vi kommer huvudsakligen att använda dem på positionerna där dom normalt spelar.

Eftersom Franz Brorsson är en av dem som är borta med U21-landslaget kan en allsvensk lösning vara att flytta in Behrang Safari. Men nu är Pa Konare (U21) och Yoshimar Yotún (Peru) också borta.

_ Där har vi inte bestämt oss än faktiskt. Vi har fem försvarsspelare hemma och alla ska spela. Vem det är som inte ska starta har jag inte tagit ställning till än, berättade Magnus Pehrsson.

Var ligger Anders Christiansen i upptrappningen när det gäller speltid?

_ Han ligger så att han kan spela fler minuter än de 30 han fick senast. Han är ingen 90-minutersspelare än, men mellan 45 och 60 är nog rätt förnuftigt.

Innebär det att han är i läget att man kan starta honom och sedan göra bytet?

_ Ska han spela 60 får han starta. Men jag har inte tagit beslutet än. Vi sa att vi kör idag och sedan får vi se imorgon. Antingen startar han eller så kommer han in i pausen. Vi får se vilket det blir.

_ Det går åt rätt håll med AC. Fast jag har svårt att se honom spela 90 minuter i premiären, både konkurrensmässigt och med tanke på hans egen form. Det känns fantastiskt skönt att Oscar Lewicki och Erdal Rakip som fått spela mest har varit väldigt bra under försäsongen. Det ger oss den lilla ron att inte behöva stressa in AC.

MFF tränade på gräset på Stadionplan 7. Efter regnet var planen inte tiptop, men ändå okej. Som backup har man den ifjor omlagda gräsplanen inne på gamla Malmö Stadion.

_ Det är de två vi disponerar. Idag var den säkert mjukare på grund av att det regnade så mycket igår. Vårt fokus ligger på att växla mellan planerna. Sedan får vi slita dem så långsamt som möjligt och hålla tummarna för vädret, betonade Magnus Pehrsson.

Franz Brorsson, Pa Konate och Pawel Cibicki är iväg med U21-landslaget, Jo Inge Berget är uttagen i det norska landslaget och Yoshimar Yotún reste redan i torsdags iväg från Marbella för att ansluta till Perus trupp. Dessutom EM-kvalar Dennis Hadzikadunic och Mattias Svanberg med Sveriges U19.

I den truppen ingår även till TFF utlånade målvakten Marko Johansson samt Samuel Adrian och Anton Kralj från MFF U19.

U19-målvakten Mathias Nilsson och mittbacken Hugo Andersson är med P18-landslaget på Bosön. Det är även Laorent Shabani och Max Olsson. Det innebär att det även är svårt att fylla ut träningarna med ungdomsspelare.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close