Nyheter

Personlige Persson: “Blir litta pågaputta”

En ”torpare på tå” flankerad av Dansk dynamit kan ta detta krigande Malmö Redhawks rakt igenom den serievinnande smålandsidyllen Växjö Lakers. Nej, jag svävar inte alls iväg, detta är inte över på något vis, men Malmö har två målvakter som i år och inte minst nu i slutspelet verkligen ger sitt lag en grym stabilitet och trygghet. Idag gav detta 4-3 på bortais, och fördel Malmö. Men det är tight tight tight!

Malmö Redhawks Frederik Storm jublar efter 0-1.
Malmö Redhawks Frederik Storm jublar efter 0-1.

Det händer något speciellt i skallen på dom här lite luttrade elitidrottsmännen när dom inte får vara med på scenen. Man knyter näven, och blir litta pågaputta inom sig.. jag vill ju också vara med och leka. Och som han gjorde det ikväll, Nihlstorp. Visar direkt att han e en stabil sista utpost och att alternativen att vila för att hålla koncentrationen och skärpan uppe finns där. Bra besked!

Sen har vi ju ”di däringa” danska dynamiterna Storm och Hardt som ger laget en grym energi med sitt otroligt uppoffrande spel i ständig rörelse och målsökande rakt på mål spel.
Men det måste finnas fler av dom lite ”tunga” Malmöpågarna som måste synas, tänker kanske främst på Thuresson som jag tycker e ovanligt osynlig för sitt lag.. visst, han gör jobbet men.. och återigen är det i period två laget går ner sig en del spelmässigt.

Däremot är man fenomenala i powerplay och boxplay. Det spelet har Rödhökarna verkligen hittat rätt med, så vi lyfter på hatten.. eller hjälmen rättare sagt för den detaljen.
Det vi kan konstatera efter dessa tre första matcherna är att Malmö höjt sig, rejält, och att det också är en absolut förutsättning att ligga på sin högsta nivå för att kunna utmana seriesegraren Växjö, som så sent som 2015 vann SM-Guld. Dessutom har man hittat tillbaka till sin fenomenala effektivitet, som var så tydlig i början av säsongen då man grundlade sin slutspelsplats.

Och matchserien är lång, så jag tror nog att Hökarna behöver sina passionerade skåningar bakom sig på läktarna i Malmö Arena torsdag kväll.. för handen på hjärtat, Jag tror det behövs en hemma seger i den här serien för att skapa sig det där ”extra” försprånget Malmö behöver för att välta förhandsfavoriten Växjö.

Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close