Nyheter

Redhawks: “Vi ska komma upp och ta stryptag på dem”

Vi fick tag på en stressad sportchef mellan mötena och hann snacka lite om Redhawks tredje möte med Växjö ikväll.
Två matcher som slutat oavgjort efter full tid och som vunnits varsin gång av Malmö respektive Växjö i förlängningen. Så är facit i Redhawks kvalspel inför kvällens bortamatch i Växjö.
Matcherna duggar tätt och snart är halva kvalet spelat.

Vad säger du nu när vi är framme vid tredje kvalmatchen, vad talar för Malmövinst ikväll?
– Ja det talar lika mycket för båda lagen skulle jag säga. Det har varit två jämna matcher där vi kunde ha vunnit båda. Jag tycker vi har varit bättre sett över de båda matcherna. Vi tror på oss själva och vi har stärkt oss, även efter att vi fick stryk nu sist. Men vi har mentaliteten att ”fan vi kan ta dem här”. Vi har en stark tro i laget och mycket energi. Sen har vi ändå mycket respekt för Växjö.Vi har fått igång många spelare som levererar nu, vissa behöver kanske steppa upp lite till för att nå full potential men gör dem de så ser det riktigt bra ut.

Båda matcherna hittills har gått till förlängning, vad krävs för att avgöra inom ordinarie tid?
– Ja men titta på båda matcherna, gör vi bara mål på våra chanser så hade de aldrig gått till förlängningar. Så som sagt, gör vi bara mål på våra chanser så ska vi kunna avgöra inom ordinarie tid. Men det kommer bli en jättetuff match idag, vi ska försöka komma upp och ta stryptag på dem. Oavsett om vi vinner eller inte idag så spelar det ingen roll, eller klart att det spelar roll, men det här kan utan tvekan gå till fulla sju matcher innan avgörande.


När matcherna kommer så tätt mot samma lag som de gör i ett kval, vad kan man egentligen hinna förbättra och ändra på mellan dunsterna?

– Nä inte så mycket, det är smådetaljer man kan kolla på, dels på oss själva men också i deras spel. Man kollar på hur de agerar i power och boxplay till exempel. Sen för egen del är det att se till att vara kry, äta rätt och vila mellan matcherna.

Statistiken talade i Malmös favör efter senaste matchen där man både hade flest målchanser, släppte till minst, vann tekningarna, tacklingarna och dessutom endast hade fyra minuter i utvisningsbåset på hela matchen, hur mycket kan man luta sig mot sån statistik i dessa sammanhang?
– Statistik är bra över tid men inget man kan luta sig på när det är så här tätt mellan drabbningarna. Det är klart att det är viktigt att killarna kan känna att man kan vinna, och att man kan visa det på papper också, att vi är bra och att vi kan vara med och tävla. Sen ljuger ju inte statistik över tid så på det stora hela ser det ju bra ut.

Hur är känslan inom laget och staben just nu, är det skygglappar på och bara fokus på nästa match eller hinner man analysera och snacka lite mellan matcherna?
– Känslan är mycket bra inom laget och alla runt omkring. Det är bara att köra på nu. Det är väl ingen som begär att vi ska vinna 2 eller 3 raka men även om vi inte skulle vinna så har vi stor chans att ta det här i slutänden så vi krigar på bara.

Hur tror du själv matchbilden kommer se ut ikväll?
– Jag tror att Växjö kommer försöka trycka på i början här och jag hoppas att vi kan stå emot och växa in i matchen. Sen gäller ju det vi sa innan, vi måste göra mål på våra chanser ! Gör vi bara det och ser till att vara på topp så kan det gå bra det här.

Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close