FC RosengårdFotbollNyheter

En 0-0-match som slutade 0-1

I nästan alla enskilda detaljer var FC Rosengård-FC Barcelona en typisk 0-0-match.

Men det fanns ett stort och avgörande undantag: den slutade 0-1.

Därmed har FC Rosengård fått en tuff uppgift att vinna returen i Barcelona för att kunna avancera till semifinal i Champions League.

_ Det kan vi göra. FC Barcelona kommer att spela exakt likadant därnere och det blir samma typ av match. Efter att Barcelona tagit över i den första halvleken och vi haft svårt att spela oss ur deras press samt blivit för passiva i vårt försvarsspel fick vi rättat till det mesta i den andra halvleken. Då tog vi också över matchen.

_ Så visst kan vi klara av det här. Vi föll med 0-1 mot Frankfurt ifjor hemma och då höll vi på att vända det. Det kan vi klara av den här gången istället, påpekade FCR-tränaren Jack Majgaard Jensen.

Särskilt som FC Barcelona trots ett stundtals massivt bollinnehav skapade väldigt få målchanser. Egentligen hade laget bara en enda, den målet kom på i slutet av den första halvleken, och den bjöd FC Rosengård-försvaret på.

Flera spelare stannade upp för att undvika en straffavblåsning, Emma Berglund passade fel och Leila Ouahabi kunde skjuta in 1-0 från gratisläget.

FC Rosengård skapade också oerhört lite:

En fasthållning av Lotta Schelin som kunde gett en straff, ett skott av Marta från en vinkel där en hyfsad målvakt nästan alltid räddar och ett skott av Lieke Martens som hon inte riktigt fick fart på.

Sedan var det stopp. 0-0 hade varit logiskt.

_ Vi kan höja oss ett snäpp eller två i Barcelona. Vi måste också fundera hur vi ska få våra offensiva spelare i bättre positioner.

_ Marta hade svårt att hitta sådana, särskilt i den första halvleken när hon kom långt ner i planen. Det är därför en av de stora frågorna vi måste lösa till nästa match. Hur ska vi få spelare som Marta i bättre lägen? Hitta ytor där hon kan göra det hon är bra på. Lina Röddik har ju spelat mycket med Marta och det var klart att hela deras upplägg var att se till att det ständigt fanns en, eller två, spelare tätt på henne.

Alldeles före 0-1-målet tvingades FC Rosengård byta ut stjärnan Lotta Schelin, som fick känning i en baksida.

_ Det påverkade inte. Vi har fler duktiga spelare, konstaterade Jack Majgaard Jensen.

FC Barcelona var som alla andra lag i klubben extremt bolltryggt och med en intensiv press för att vinna tillbaka bollen direkt efter man förlorat den.

Många var bra, men Vicky Losada dominerade totalt på mitten.

Laget hade dock förtvivlat svårt att omvandla bollinnehavet till chanser och den sista halvtimmen av matchen var Barcelona heller inte intresserat av att göra det. Då var det riskminimering och se till att låta tiden gå-spel som gällde.

Publiksiffran var riktigt bra. 5 037 småfrös på Malmö IP:s läktare.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close