Nyheter

Kvarnby kommer till spel med helt nytt lag

Vi blandar och kastar runt lite bland de olika divisionerna och är nu tillbaka i tvåan där vi snackat försäsong med Ulf Jansson, huvudtränare i Kvarnby IK där försäsongen till största del handlat om att ens få till en trupp till årets seriespel.

– Ja det har verkligen varit en händelserik försäsong det får jag säga. Jag kom ju in som tränare den sjunde november, innan dess hade många spelare redan lämnat och efter att jag hade börjat var det ytterligare ett gäng som gick vidare. Så det har ju handlat om extremt mycket provspelningar under hela försäsongen. Vi har precis nu i veckan har satt truppen, och där hamnade vi på två plus tjugotre spelare. Väldigt mycket nytt folk in så vi är i princip ett helt nytt lag jämfört med förra året.

Har du lite mer exakta siffror på hur många som lämnat och kommit in?
– Ja vi har fått in nitton nya spelare. Av de som var med förra året har vi sex kvar varav en som var ordinarie, så det är som jag sa verkligen ett helt nytt lag. Men det behöver inte alls vara fel!
Truppen var ju redan decimerad när jag kom och visst hade vi gärna haft kvar några till av de som fanns här, men många av de som gick hade varit i kvarnby i många år och ville testa sina vingar i andra lag.

Med så många nya spelare är det kanske svårt att redan nu se någon som nyckelspelare, någon som ska stå ut lite extra?

– Ja det är rätt svårt, det är snarare flera stycken som skulle kunna bli nyckelspelare. Som sagt så har vi har börjat från noll, vilket är positivt för mig som ny tränare. Ingen har något i bagaget utan man har verkligen haft möjlighet att forma sina egna idéer. Jag tror att vi har hunnit spelat sju träningsmatcher nu och vi har i princip snurrat runt alla spelare på alla positioner och bara precis nu spikat truppen. Så ja, det är rätt svårt att välja bara en spelare som ska vara nyckelspelare, jag väljer att tro på kollektivet.

Nyckelfaktorer då, vad kommer utmärka Kvarnby i år?
– För det första vill vi ha en strukturerar defensiv. Alla ska veta sina uppgifter på plan och vad vi ska göra utan boll. Av de nitton spelare vi plockat in är många väldigt duktiga fotbollsspelare, så när vi väl har bollen så vill vi vara ett spelförande lag. Vi vill inte tjonga iväg bollar från backlinjen utan spela oss till våra chanser och samtidigt ha en defensiv plan där alla vet sin roll.

Hur bra insatt är du i de andra lagen, vågar du redan nu utse en seriesegrare?
– Nä men alltså har man värvat som Prespa Birlik så måste man vinna serien. Så är det bara. Allt annat vore en stor sensation i min värld. Sen har jag inte hunnit sätta mig in mycket mer faktiskt. Vi mötte ju Lund härom dagen och förlorade med 1-0, men det är stor skillnad på träningsmatch och tävlingsmatch. Österlen har ju också värvat mycket och bra så de tror jag hamnar högre upp än vad många kanske tror. De andra lagen som ligger längre ifrån oss har jag ingen koll på än, men det kommer ju visa sig allt eftersom serien utspelar sig.

Då vågar du kanske inte heller gissa på vem som inte håller sig kvar?
– Nej absolut inte! Jag kan tänka mig att många kanske säger att vi kommer åka. Det var mycket snack på annat håll i november/december om att vi inte ens skulle få ihop en trupp till i år, det har man ju fått höra, så där är säkert många som nämner oss. Men vi får väl se, vi ska göra allt för att hålla oss kvar i serien. Vi vet vad vi kan och vad vi har för material, nu ska vi bara spela ihop oss också.

Enligt Nordicbet är ni iallafall inte tippade sist, men ni ligger en bit ner i tabelle på 30 gånger pengarna att ta hem serien, vad säger du om det?
-Ja alltså jag tror inte det är någon i vårt läger som går omkring och spekulerar i att vi ska gå och vinna alltet. Så på så vis tror jag att det är rätt så rimliga odds på oss i år.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close