skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHandbollsbloggenNyheter

Wellpappsyke och krismöte

En hel del intressanta resultat i handbollens värld idag.
I Damallsvenskan noterar vi att Lundagård föll stort på hemmaplan, 15-23, när de var tvungna att slå OV Helsingborg för att kunna hålla sig kvar.
Lundagård ner i division ett alltså och Lund tappar ett lag i eliten.
OV Helsingborg å sin sida får kvala sig kvar, det har de vetat om ett tag och just den insikten kan vara nyttig. Då har de haft tid på sig att mentalt sikta in sig på vad som komma skall.
Vilket division ett-lag det blir får vi se.

På tal om Allsvenskan så tog Önnered steg upp i SHE igen.
Kungälv slutade tvåa, Skånela trea och GUIF fyra. Det innebär att Eslöv sannolikt ställs mot GUIF eller Skånela. En uppgift de bör klara av. Torsk borta mot Skara och det kan bli Kungälv, och då blir det BETYDLIGT svårare.

***

På tal om OV så är det fortfarande en öppen fråga om de ska spela i Idrottens Hus eller i den nya Arenan.

Knäckfrågan är att laget vill spela i samma hall hela säsongen. Frågan är om det går med den nya arenan. Hjärnan säger att det är klart att det är arenan som gäller. Samtidigt är jag barnsligt förtjust i öststatshyllningen IH.

***

I Handbollsligan gick alla resultat IFK Kristianstads väg.
GUIF spöade Alingsås – som fått wellpappsyke helt plötsligt. Inte lika chockad blev jag av att Ystads IF tvålade till HK Malmö.
Som legitimerad amatörpsykolog har jag väntat på en reaktion i HKM-lägret…

I Kristianstad satt Nikolas Larsson likt Mr Burns, trillade med fingerspetsarna mot varandra, och väste excelleeeeent…
Nu verkar nämligen seriesegern helt att stå mellan IFK Kristianstad och LUGI – som möts i Lund på fredag. Kan LUGI ta en ny seger mot de orangea, de är som bekant urstarka hemma i sin arena, så återtar de serieledningen. Lyckas IFK vinna är serien avgjord.

excellent-mr-burns-excellent-smithers

Monsieur Axnér har tidigare morrat till för att Lundaborna inte går på handboll i tillräckligt hög utsträckning.
Det kan jag verkligen förstå.
Om det inte går NU, på denna höjdarmatch som gäller så mycket mot självaste IF Krd – en löningsfredag, då är det läge att kalla till extrainkallat krismöte med samtliga inblandade i klubben (vilket man borde ha ändå).
Kommer det inte en BRA bit över 2000 på en sådan här match är det uselt. Och jag är rädd för att det inte gör det… Det räcker inte med försök till roliga reklamfilmer i sociala medier (sorry grabbar, men ni är inga skådespelare, de tidigare filmerna var bättre). Man måste hitta nya sätt att locka folk. Den sportsliga kvalitén är uppenbarligen inte tillräcklig som dragningskraft.

Det lag som vinner serien får dessutom nöjet att ta sig an Ystads IF i kvartsfinalen. De vide har tre poäng ner till Skövde. Och jag kan inte tänka mig att någon av IFK/LUGI skulle välja GUIF eller Sävehof före YIF i en kvart. Även om båda de lagen valt bort Ystad en tidigare…

***

IF Kristianstad är på jakt efter en Allsvensk kvalplats och segern borta mot Kroppskultur var viktig.
Vid 13-7 tidigt i andra halvlek såg det mörkt ut. 29 minuter senare hade de vänt sexmålsunderläge till fyramålsseger – 19-23.
Nu gör fyra lag upp om två kvalplatser. Två av dessa är Vinslöv och IF Kristianstad. Tänk om BÅDA lyckas… Hur tänker man i Kristianstad då?

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close