FotbollMalmö FFNyheter

Domaren bytte kort för Erdal Rakip

En halvtimme in på matchen mellan MFF och AFC Eskilstuna trodde alla att Erdal Rakip blivit utvisad. Men det var han inte.

Domaren Granit Maqedonci drog upp det röda kortet efter en duell mellan Rakip och Eskilstunalagets stjärnvärvning Emmanuel Frimpong och MFF-spelaren sprang direkt ut i omklädningsrummet.

Under tiden konfererade Granit Maqedonci med den assisterade domaren som var närmast situationen. Han fick då beskedet att satsningen inte motiverade ett rött kort och ändrade då – vilket han har rätt att göra – beslutet till en varning.

Erdal Rakip blev alltså varnad, inte utvisad.

MFF:s assisterande tränare Olof Persson sprang då snabbt in i omklädningsrummet och berättade för Rakip att han kunde spela vidare.

_ Skönt, jag tyckte inte att det var något rött kort eftersom jag träffade bollen och det inte var farligt spel. Så det var rätt med gult kort, konstaterade MFF-mittfältaren.

Hann du tänka något om att du riskerade att bli avstängd och missa premiären mot IFK Göteborg?

_ Nej, jag visste inte att det var så. Men Jens Fjellström berättade det.

Efter återkomsten på planen blev Erdal Rakip sämre. Han funderade för mycket.

_ Jag blev för försiktig och rörde knappt bollen de 15 minuterna som var kvar av halvleken. I den andra halvleken blev jag och laget stillastående. Sista tio minuterna kom jag ner mer och hämtade boll och då blev det bättre. Men det var för sent.

_ Vi är Sveriges bästa lag och vann Allsvenskan förra året. Då ska vi inte spela på det här viset och förlora en sådan här match. Men vinner vi premiären kommer alla att glömma den här matchen, påpekade Erdal Rakip.

Markus Rosenberg klev av i början av den andra halvleken.

_ Det var skadan från Jönköpingsmatchen som jag kände av igen. Jag fick ont i hälen och valde att inte fortsätta. Men det är ingen fara. Nu har vi ledigt  tre dagar och då kommer det att bli bättre, konstaterade Markus Rosenberg.

Ingen risk att du missar IFK Göteborg-matchen?

_ Nej, nej. Det har varit en lång försäsong och vi längtar efter att få komma igång. Det här var inte bra, men jag tycker att vi visat kvalitet i flera andra träningsmatcher.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close