FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson; en oproffsig insats

MFF-tränaren Magnus Pehrsson var befriande ärlig efter den skrala insatsen och 0-1-förlusten mot AFC Eskilstuna.

_ Svar får man ju alltid, men det var inte svaren vi hade önskat oss vi fick dag. Det var en riktigt uselt genomförd match från vår sida.

_ Motivation slår klass. Jag tror att det börjar där. Sedan kan man gå på enskilda spelare, att de tar inte chansen et cetera. Men fotboll är ett lagspel och så fort vi såg att vi höll på att få till en kombination så slutade det någonstans och ofta rätt snabbt för att vi inte var tillräckligt påkopplade allihop, betonade MFF-tränaren.

Vad kan sådant bero på?

_ Tyvärr är det väl känslan inför matchen, att den ligger på det här viset. Vi gjorde en fin insats med hela gänget nere i Marbella och så kom den här matchen. Vi hade målat upp den här matchen som en sista insats, som en sista chans också för dem som inte spelat lika mycket som de övriga. Det ligger ett par lediga dagar efteråt, man vill inte skada sig och så vidare. Det är orsaker, men jag tycker inte att det är gott nog. Vi gjorde en oproffsig insats idag.

Med tanke på att det var fem månader sedan senaste tävlingsmatchen, hur pass säker är du på var ni står?

_ Där känner jag ändå att vi är framme. Det är klart att det inte var det här avslutet på försäsongen vi ville ha. Vi satsade på en sista kraftsamling och en vinst så att vi kunde gå in i Allsvenskan med den. Nu fick vi inte det och då hoppas vi alla att det istället kan användas till en ödmjukhet och vilja att visa mycket träningsveckan som kommer och i premiären.

Vill du gå så långt som att säga att det här var en match ni inte skulle ha lagt in i programmet?

_ Nu i efterhand kan man säga att den inte gav så mycket positivt, men det är klart att den gav några svar.

Negativa svar är också svar.

_ Så är det.

Var det någon av spelarna som fick chansen i dag som tog den?

_ Tittar man på prestationerna idag tycker jag att bara var Johan Wiland och Lasse Nielsen som kom upp i nivå där man kan bli godkänd. I alla fall av dem som startade matchen.

Åtta försäsongsmatcher, åtta mål. Det är lite klent. Vad beror det på?

_ Man får titta brett. Det har varit några matcher som idag och mot Jönköping där vi har skapat för lite. Säkert var det så även i någon match i början. Sedan har vi haft många matcher där vi haft tillräckligt med avslut, men inte fått in bollen. Jag tycker att det är en mix av att inte ha varit tillräckligt distinkta och inte fått till tillräckligt med chanser

_ Det jag har på näthinnan är det vi gjorde alla tillsammans mot Molde och där presterade vi absolut en godkänd anfallsfotboll, betonade Magnus Pehrsson

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close