HandbollHandbollsbloggenNyheter

“Att tvingas jaga någon är den starkaste drivkraften”

LUGI har spelat två väldigt viktiga, ur ett serievinnarperspektiv, matcher inom loppet av 24 timmar.
Först förlorade damerna borta mot Västerås.
Sedan åkte herrarna på megadäng mot IFK Kristianstad.

Den senare såg jag komma.
Inte den förstnämnda.

Visst visst. Västerås har besegrat Sävehof på sin hemmaplan och har en hög högstanivå, men det här gången var det LUGI som dippade ovanligt mycket.
När Anna Lagerquist relativt tidigt tvingades utgå efter en tuff smäll fungerade inte försvaret som det borde. 28-27 slutade det, efter en dramatisk avlutning.
Det mest anmärkningsvärda är inte förlusten. Det är de 28 målen. LUGI har i snitt släppt in 19,5 mål tidigare under serien.

Förhoppningsvis är det ingen jättefara med Anna. Två lösa tänder och huvudvärk informerar Brljevic. Och en serieseger har mest en akademisk betydelse. En allvarlig liknelse för Lundabor kanske, men ni fattar…
Sävehof har kvar att möta Heid och Eslöv. Fyra poäng där och LUGI blir tvåa.
Jag vidhåller dock att LUGI är det bästa laget. MED Anna Lagerquist.

***

Seriesegern for (förmodligen) även för LUGI:s herrar..
Att tvingas jaga någon är den starkaste drivkraften och när Kristianstad för en gångs skull fick göra det i ett nationellt sammanhang så slog instinkten till med full kraft.
Tio bollars marginal, 19-29, var mer än jag kunnat ana.
En kraftig markering inför slutspelet.

Men dra nu inga jätteväxlar. Visst, IFK ska vara bättre och allt det där – och de var ju verkligen BRA. Men matchen var körd vid 5-10 i första halvlek och LUGI hade inte dagen på något sätt. Att det rinner iväg efter det är ointressant.

3147 åskådare var på plats. En bra siffra. Synd att de inte fick någon nerv för entréslanten.

***

På tal om IFK Kristianstad så står det klart att ersättaren för Jerry Tollbring blir juniorlandslagsspelaren Anton Persson – som den här säsongen spelat division ett handboll i IF Kristianstad.

IFK har en knepig sits här.
Att gå in till nästa säsong med en ersättare lika bra som Jerry går inte. Det är bara att acceptera. Frågan är då om de ska värva något etablerat namn – eller satsa på ungdomar från de egna leden.
Klubben har ju tydligt uttalat att de vill ha fler spelare från trakten i sitt A-lag, och då är väl det här rätt steg att ta? Lite synd bara att det i just detta fall blir ett så extremt stort tomrum att fylla. Känn ingen press alls, Anton…

Å andra sidan har ju IFK även Viktor Hallén på vänstersex. En 22-årig lirare som verkligen har bidat sin tid i kölvattnet och som vi inte fått ordentlig “syn” på. Jag har verkligen gillat det jag sett hittills.

***

Häromdagen var jag och Martin Grahn i Åhus och träffade Mats Jönsson. Det blir ett långt videoreportage där vi börjar med en idiotförklaring av Mats 1996. I år firar Åhus Beach 20 år och det är minst sagt intressant att höra hur han ser på framtiden. På siten inom kort.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close