HandbollHandbollsbloggenNyheter

Materialaren hade ETT jobb – misslyckades

Det hände en del intressant i SHE idag.

Sämst på alla sätt var Skövde. De kom med såsiga spelare, skadade spelare och en inställning som påminner om när man får “medges ej” i nyllet när man handlar med kort på ICA.
Dessutom hade lallarna glömt att ta med sig utrustningen. Inga tröjor, eller byxor fick de med sig. H65 fick låna ut sina brallor och matchtröjorna hämtades i Eslöv.

Jag undar hur han kände sig, Skövdes materialare, när han satt där på bussen och kände hur det gnagde inombords.
“Fick jag nu med mig allt? Ostmackorna, travprogrammet, sjukvårdsväskan… Jodå. Allt är med. Telefonladdaren!? Jepp. Var det någonting mer…? Matchkläderna? Matchkläderna!!? SATAAAAN! “

H65 körde över Skövde med nio bollar. Det kunde ha varit 15-16.
Får H65 Skövde ser jag inte hur de ska ska undgå att göra 3-0 i matcher.
Får H65 Västerås blir det tuffare. Västerås har ju luggat både LUGI och Sävehof på hemmaplan, men är ojämnare än min sambos morgonhumör.

***

Eslöv åkte på stryk borta mot Skara.
Och åker man på stryk borta mot Skara – då får man svårt i ett kval.
Hellton eller Skara åker ur. Allt avgörs, förmodligen på målskillnad, i sista omgången. Eslöv å sin sida får kvala mot Skånela – som ju åker jojo mellan högsta och näst högsta serien.

Det kan gå precis hur som helst.

Nyckeln till seger för Eslöv? Få stopp på 19-åriga Kristin Thorleifsdottir. Allsvenskans förmodligen bästa niometersspelare.
Vinner hon kampen mot Anna Bardis spelar Skånela i SHE till hösten på Eslövs bekostnad. Jag skulle för övrigt inte bli förvånad om de spelar i samma lag till sommar´n.
Kristn är redan klar för H65. Anna Bardis sitter på utgående kontrakt (liksom syster Julia) och kommer sannolikt att knyckas av Höörlaget. Mycket talar för att Cassandra Tolbring försvinner ut i proffslivet.
“Om en vecka vet jag hur det blir” sa Tollbring idag beträffande valet hon har framför sig. Spel i en bra proffsklubb i en etablerad liga – eller fortsatt spel i H65.

***

Division ett södra spelades klart idag och Vinslöv kunde efter uddamålsseger mot H65 säkra en kvalplats i allsvenskan.
IF Kristianstad behövde “bara” vinna mot YIF U för att också ta en kvalplats, men tappade matchen sista kvarten och åkte på styrk med 29-31. YIF får försöka kvala sig kvar i ettan. IF Kristianstad får fortsätta i densamma – trots att man från IFK Kristianstadhåll rustat för att göra IF till en egen förening om/när Allsvenskan skulle bli en verklighet.

Därmed kommer IF Kristianstad och IFK Kristianstad fortsätta att samarbeta som de gjort tidigare, om jag förstått det rätt.
Tidigare gjorde jag en intervju med IFK-Nikolas i ämnet.

Om Vinslöv nu skulle lyckas ta sig hela vägen kommer IFK Kristianstad och Vinslöv få en naturligare koppling.
Och, som jag varit inne på tidigare. För mig kommer IF Kristianstad ALLTID att vara en farmarförening. De hör inte hemma i eliten. Skulle Vinslöv, med sin galna, underbara och levnadsglada publik, lyckas nå Allsvenskan vore det det bästa för sporten, bygden och mitt ego.

***

Mer om kvalen i alla serier senare i veckan.
Nu laddar vi om för en söndagsutflykt där det ska göras nedslag i en division två-batalj.
På återläsande.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close