skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

H65 krossade Skövde

H65 Höör säkrade fjärdeplatsen när de krossade Skövde HF på hemmaplan med 31-22 (17-9).
Klasskillnaden mellan lagen var uppenbar – en inte alls obetydlig faktor att ta hänsyn till eftersom lagen kan mötas i en kvartsfinal om några veckor…

Efter drygt åtta minuter plockade Skövdes tränare Anders Frisk upp sitt första timeoutkort. Då hade Cassandra Tollbring nyss borrat in 5-1 till H65 som hade inlett snärtigt och rappt.
Skövdespelarna såg mest tröga ut och kanske hade de svårt att acklimatisera sig i de gula matchtröjorna som de väldigt akut fått låna in från Eslövs IK. Deras egna tröjor låg nämligen kvar i en kasse i Västergötland…
Hemmalaget gasade dock vidare och 7-1 efter 12 minuter kändes matchen i praktiken avgjord. Det kunde till och med ha varit ännu större siffror om inte Skövdemålvakten Hanna Edvardsson haft en bra dag. Synd för Skövde att hon inte kunde spela mittnia, högersexa och bli materialaransvarig samtidigt…

I H65 Höör fick junioren Ida Gullberg chansen att starta som högersexa och visade att hon minsann vill vara med och utmana om speltid. Även Tilda Winberg fick chansen att kavla upp ärmarna. Damer födda 1998 som bygger för en fortsatt ljus handbollsframtid i Höör och som noterades i målprotokollet.
Och en som verkligen tog tillfället i akt att leverera när hon fick chansen var Mikaela ”La Bomba” Mässing. Hon vräkte in tre av målen i första halvlek (sex mål totalt) som slutade hela 17-9. Matchens främsta aktör var samtidigt Cassandra Tollbring. För övrigt nyss uttagen till Ligalandslaget och i förhandlingar med en och annan proffsklubb ute i Europa för dagen.

Tollbring
Tollbring
Mässing.
Mässing.
Winberg.
Winberg.
Gullberg.
Gullberg.

Till den andra halvleken kom H65 ut med bristfällig inställning. Då krympte ledningen direkt från åtta till fem bollar, och Ola Månsson begärde timeout med 18-13 på tavlan. H65 bromsade upp tappet, men cruisade ändå bara på fyrans växel och såg till att smidigt segla de två poängen i hamn.
Jannike Wiberg var den stabila sista utposten som gjorde i vanlig ordning allt hon skulle – och lite till. Två straffräddningar och flera läckra assist är å andra sidan sådant ingår i den stående Wiberg-menyn.

Tränare Ola Månsson var såklart nöjd efter niomålssegern, men inte med allt.
– Vi borde ha gjort över 20 mål i första halvlek, men missade både i kontringar och när vi kom till kantlägen. Det jag är mest nöjd med är försvarsspelet rent generellt och Jannike Wibergs målvaktsspel.
Ni avgjorde väldigt tidigt. En inställningsfråga?
– Det kan det ha varit. Jag tror att den här matchen betydde mer för oss än för Skövde – som dessutom hade ett par spelare skadade. Samtidigt rullade vi runt på hela laget.
Nu blir H65 fyra som sämst, eventuellet trea. Vilka vill du helst ha i en kvartsfinal – Skövde eller Västerås (som ligger på samma poäng, de förstnämnda har bäst målskillnad)?
– Jag vet faktiskt inte. Vi har slagit båda lagen stort på hemmaplan den här säsongen, och tappat borta under den tidiga delen av säsongen när vi inte var lika bra.

H65 Höör kan sluta trea eller fyra. För en tredjeplats krävs seger i slutomgången mot BK Heid samtidigt som Skuru tappar poäng borta mot Västerås.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2