FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF höll nollan mot Häcken

För första gången under försäsongen höll Trelleborgs FF nollan. Och det gjorde laget mot BK Häcken i genrepet inför Superettan-starten-

– Nöjda är vi bara om vi vinner, oavsett motstånd. Men nollan var trevlig. Det var det bästa med matchen, att vi kunde hålla tätt mot ett bra lag och i den första halvleken spelade vi riktigt bra, påpekade TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Matchen spelades på gräs, på Östervångsstadion.

– Bra inför premiären borta mot Helsingborgs IF. Häcken startar ju borta mot AIK och det bidrog säkert till att de ville ha den här matchen. Det passade oss båda.

En av frågorna som återstår för Patrick Winqvist att lösa inför premiären är om Fredrik Fritz Persson (bilden ovan, Foto: Bildbyrån) eller Marko Johansson ska stå i målet. Mot Häcken kunde han inte välja eftersom MFF-lånet Marko Johansson är iväg med P19-landslaget som EM-kvalar i Belgien.

– Men det har vi vetat ett tag. Därför stod Marko i den förra matchen mot Halmstads BK och båda har fått speltid under försäsongen. Nu har jag veckan på mig att utvärdera och bestämma mig, konstaterade Patrick Winqvist.

Fredrik Persson höll alltså nollan, men hade oväntat lite att göra mot det topptippade allsvenska motståndet. Han gjorde dock en kanonräddning när han avvärjde ett friläge för Shkodran Maholli.

När TFF var som bäst i den första halvleken hade man ett rakt spel som satte press på Häcken. I den andra halvleken växte Hisingslaget in i matchen och tog över, men trots sju byten kunde TFF hålla undan utan att släppa till så många stora målchanser.

I veckan blev det klart att TFF på nytt få låna in Erik Andersson från Malmö FF (mer om det här). Han spelade 16 matcher i Superettan för TFF 2016 innan han blev korsbandsskadad. Nu är han så långt i rehab-processen att han kan börja med full fotbollsträning.

– Ett bra tillskott. Alla parter, vi, Erik och MFF, är dock överens om att vi ska ta det i exakt den takt som passar och inte skynda på något. Han kan börja träna med oss på måndag, men då kommer vi att ta det lugnt med tanke på att det är andra dagen efter match så det blir troligen så att han kör det passet med MFF.

– Under veckan bestämde vi även oss för att flytta upp Johannes Johansson i A-truppen, berättade Patrick Winqvist.

18-årige ytterbacken Johannes Johansson är fostrad i Ystads IF och flyttade till TFF som 14-åring.

Han har sedan dess även spelat i Öja och IFK Osby. Han var med i truppen redan i den förra träningsmatchen mot Halmstads BK och fick då även göra ett inhopp.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close