MotorNyheter

Joel Eriksson med i täten i Formel 3-testet

Joel Eriksson fick en lovande start på arbetet inför sin andra säsong i Formel 3-EM (FIA Formula 3 European Championship) när han regelbundet fanns med i toppen av resultatlistan vid helgens inledande försäsongstest på Hungaroring i Ungern.

Joel Eriksson från Tomelilla, som slutade femma totalt i EM-sammandraget under sin debutsäsong i Formel 3 i fjor och samtidigt säkrade den åtråvärda rookietiteln, återvänder i år till det konkurrenskraftiga mästerskapet efter att ha förlängt sitt kontrakt med det tyska stallet Team Motopark under vintern.

Under fredagen och lördagen gavs en första indikation på styrkeläget inför 2017, när det 19 bilar stora startfältet alltså fanns på plats på Hungaroring-banan utanför Budapest för två dagars inledande officiella tester. 18-årige Joel Eriksson visade genast prov på god form, och noterades för fjärde bästa tid under fredagen, bara 16 hundradelar från förstaplatsen.

Eriksson fortsatte sedan att hålla ett högt tempo när testet avslutades under lördagseftermiddagen, och körde in som tvåa i ett mycket jämnt pass där den skånske landslagsföraren bara var hisnande fem tusendelar bakom listtoppande Harrison Newey (GBR).

– Det har varit ett bra test, och skönt att få komma in i allt igen, säger Joel Eriksson.

– Vi har experimenterat en hel del med bilen under de här dagarna; en del saker har fungerat, andra inte, så på det sättet har det varit ett ganska normalt försäsongsarbete. Det är alltid kul att sätta lite snabba tider, men det är inte nu det gäller och vi har faktiskt inte fokuserat så mycket på just det heller. Det är väldigt tidigt på året och vi har fortfarande mycket att förbättra. Vi slipar vidare på detaljerna i nästa vecka, och det ser jag fram mot.

Testet i Ungern präglades av genomgående extremt jämna varvtider, med hela 17 förare åtskilda av bara trekvarts sekund (0.757) i det sista passet på lördagseftermiddagen.

F3-fältet förflyttar sig nu några timmar västerut från Budapest, närmare bestämt över den österrikiska gränsen och till snabba Red Bull Ring där ytterligare ett tvådagarstest väntar i nästa vecka (tisdag och onsdag). Testet i Österrike blir det sista innan tävlingspremiären på Silverstone-banan i England den 14-16 april.

Foto: Joel Eriksson racing

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close