skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Bara två MFF-träningar med alla på plats

Efter tre dagars ledighet körde MFF igång träningen igen.

Fortfarande sätter dock de många landslagsuppdragen sina djupa spår och kommer att göra så i flera dagar till.

Måndagsträningen genomfördes utan landslagsspelarna.

Det blir så även imorgon tisdag.

Och onsdagens träning ställs in.

– Idag var det en dag att komma igång och få lite idéer inför matchen på lördag. Imorgon drar vi på lite tuffare så att de får tävla och köra hårt helt enkelt. Sedan kommer vi att ta ledigt på onsdag eftersom vi inte har alla hemma och även lite med tanke på underlaget. Det kan vara klokt att ta ledigt så att vi inte kör fem dagar i sträck. Torsdag och fredag blir det träningar helt och hållet inriktade mot matchen mot IFK Göteborg, berättade Magnus Pehrsson.

På torsdag ska alla vara hemma, med ett undantag. Yoshimar Yotún är troligen på plats i Malmö först torsdag kväll och får därmed bara en träning mellan utflykten med Perus landslag och den allsvenska premiären.

U21-landslaget med Franz Brorsson, Pawel Cibicki och Pa Konate spelar match mot Tjeckien i Marbella ikväll måndag.

P19-landslaget med Mattias Svanberg och Dennis Hadzikadunic från A-truppen samt Samuel Adrian och Anton Kralj från U19 spelar mot Italien i Belgien imorgon kväll tisdag. Normalt sett borde de därför vila på torsdag, det vill säga andra dagen efter matchen då MFF:s fysiska team anser att behovet av vila är störst.

Jo Inge Berget tvingades avstå Norges match mot Nordirland på söndagen på grund av ljumskbesvär. MFF avvaktar ett besked från ytterligare en undersökning av det medicinska teamet i Norge, men det är osäkert när han kan börja träna.

– Det är klart att det känns väldigt tveksamt till helgen, i alla fall utifrån de första rapporterna.

Dessutom saknades Markus Rosenberg på dagens träning. Det är fortfarande genomtrampet mot Jönköping Södra som hänger kvar och han höll sig inne i gymmet.

– Det har ju varit en period med konstgräs, hårt gräs och mjukt gräs och jag tror att det är därför det dröjt. Det finns ingen oro för helgen, men vi får ta det dag för dag och se hur mycket han gör, sa Magnus Pehrsson.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close