HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmö går för fjärdeplatsen

HK Malmö tog en enkel seger med 35-27 över Aranäs och två ytterst viktiga poäng i kampen om fjärdeplatsen i Handbollsligan. Dessutom var Patrik Kvalvik tillbaka i laget efter sin skada och Mirsad Pecikoza efter sin avstängning.

– Fjärdeplatsen är jätteviktig. Det är stor skillnad mellan att komma fyra och säkra en extra hemmamatch i slutspelet och att komma femma och missa den. Vi är bra hemma och ska givetvis göra allt för att bli fyra, konstaterade Patrik Kvalvik.

Det var i slutet av februari han drog på sig en bristning i höger lår och först idag var han tillbaka på planen. Hett efterlängtad, framförallt i försvarsspelet, där han höll sig under comebacken.

– Helt enligt planen. Det är där jag behövs. Jag kände inget av skadan, men det är klart att jag märkte lite i kroppen och spelet att jag varit borta så pass lång tid.

– Annars kändes det bra och det var skönt att vara tillbaka. Det är alltid trist att gå skadad och mycket värre blir det när så många andra också är borta. Man vill ju bara in och hjälpa till. Med tanke på alla skadorna har dock de som spelat verkligen gjort det fantastiskt bra, berömde Patrik Kvalvik sina lagkamrater.

Mirsad Pecikoza var också med igen. Hans två matcher långa avstängning är avtjänad.

– Idag var vi 16 man, med Mirsad och Patrik tillbaka. Patrik och Kalle blir ett riktigt starkt mittlås bakåt och Mirsad visar med sin inställning lite av vägen framåt, tyckte HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen och hittade även en kollektiv styrka.

– Vi hade lite mer kämpaglöd och mer energi med oss in i matchen den här gången. Om vi har chansen att ta fjärdeplatsen ska vi givetvis gå för den. Vi är starka i Baltiska hallen.

Linus Persson dundrade in åtta mål och Jim Andersson och Fredrik Petersen rev stora hål i HK Aranäs-försvaret. Hampus Nygren klev också fram mer än han brukar. I Aranäs var Tommy Atterhäll inte bara äldst utan även bäst.

778 åskådare var helt okej med tanke på att konkurrensen från Malmö Redhawks i Arenan egentligen var övermäktig.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close