Nyheter

Högaborgs hemvändare: “Vi ska vara med i toppen”

I fjol öste Ali Dirawi, 21, in poäng för Höganäs BK i division 2. Nu har anfallsesset vänt hem till nyss nedflyttade Högaborgs BK för att skjuta sin moderklubb tillbaka upp i tvåan.
– Det känns som att jag kommer hem, säger Ali Dirawi.

När Ali Dirawi kom till Höganäs BK inför säsongen 2016 var förväntningarna skyhöga på den gamle BoIS-talangen, med klubbar som danska Silkeborg och FC Helsingör på meritlistan. 21-åringen svarade med att – från sin nya position som yttermittfältare – stänka in tolv baljor.

– Och nästan lika många assist. Men framförallt känns det som att jag mognade en hel del under 2016, både som spelare och människa. Jag känner mig lugnare och tryggare, säger Ali Dirawi.

Dirawi frodades under tränaren Jakob Augustssons vingar och det syntes på fotbollsplanen. Men efter säsongen stod det klart att Augustsson skulle ta en paus från tränarkarriären. Inför 2017 kom Burim Nikqi och tog över som huvudtränare.

– Vi kom inte alls överens tyvärr. Han tyckte att jag hade en för kaxig attityd och tog för mycket plats, säger Ali Dirawi.

– Jag hade gjort tolv mål, då tycker jag att man har rätt att ta lite plats. Det var ju inte så att jag tryckte ner mina lagkamrater eller så.

Schismen ledde till att Dirawi ville lämna klubben. Då välkomnade moderklubben Högaborgs BK sin förlorade son med öppna armar.

– Det känns riktigt skönt att vara tillbaka. Det känns som att jag kommer hem. Jag har skaffat mig ett jobb vid sidan om fotbollen nu också, det hade jag inte förra året. Det är den tryggheten som lockade.

Trots en del motgångar och snöpliga förluster under försäsongen lovordar han också sina nya lagkamrater.

– De är toppklass. Vi har förlorat några träningsmatcher och så men det är ingenting som gör mig orolig. Vi har ett helt nytt lag, och även om vi har tappat flera spelare så har vi också fått in många fina nyförvärv. Individuellt har vi helt klart kvalitén att slå våra motståndare nio av tio gånger, men sedan ska laget fungera tillsammans också, säger Ali Dirawi.

Nu kommer han äntligen att få spela i den nummer tio-roll som han älskar igen.

– I fjol fick jag mest spela anfallare och yttermittfältare. Men det är i den offensiva mittfältsrollen jag trivs bäst.

Ni är det lag som Nordicbet håller näst troligast som seriesegrare av division 3 sydvästra Götaland. Vad sägs om 3,85 gånger pengarna?

– Det låter rimligt. Vi ska vara med i toppen och kriga, det är ändå division 3 liksom.

Kan du gissa vilka som är favorittippade, med oddset 3,45?

– Kan det vara Kågeröd?

Nä, IK Wormo.

– Jaså. Vi mötte faktiskt dem i en träningsmatch häromveckan och förlorade med 6–2. Jag vill inte skylla på något, men vi hade faktiskt en del U19-spelare med i startelvan medan de hade toppat sitt lag. Jag blev inte så imponerad av dem om jag ska vara ärlig, säger Ali Dirawi.

Spjutspetsen som kommer att plåga en hel del backlinjer i division 3 sydvästra Götaland under den kommande säsongen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close