FotbollMalmö FFNyheter

Berget missar MFF-premiären

Nu har MFF undersökt Jo Inge Bergets ljumskskada. Beskedet är att han missar den glödheta allsvenska premiären på lördag borta mot IFK Göteborg.

– Han har just nu inte funktionen som krävs, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

– Vi kommer att vänta ut blödningen de närmaste dagarna och även göra en magnetundersökning på onsdagen. Jag skulle ljuga om jag idag sa att jag exakt visste hur lång tid han blir borta. Det kan gå snabbt och det kan ta lite längre tid. Vi vet mer efter magnetundersökningen och efter matchen mot IFK Göteborg är det tio dagar kvar till hemmapremiären mot GIF Sundsvall och ingen anledning att skynda på något.

När uppkom skadan?

– På sista träningen på lördagen inför Norges EM-kvalmatch. Han hade inte känt något innan.

För Markus Rosenberg är alla beskeden positiva. Han deltog fullt ut på dagens långa och tuffa träning och kände inget av genomtrampet i hälen som tidigare besvärat honom.

– Markus är helt okej och var också mycket positiv efteråt, berättar Jesper Robertsson.

Teddy Bergqvist har saknats de två senaste träningarna. Förklaringen är att han dragit på sig en rejäl förkylning.

– Teddy har bland annat haft ont i halsen. Därför lät vi honom avstå de här dagarna och han ska även ta det lugnt imorgon. Sedan räknar vi med att han kör igång på torsdag.

Hur MFF ska lösa frånvaron av Jo Inge Berget återstår att se. Men redan innan det definitiva beskedet kom var MFF-tränaren Magnus Pehrsson inställd på att klara sig utan honom.

– Startelvan som börjar växa fram i huvudet på mig är utan Berget. Efter försäsongens insatser är han en av dem som skulle spelat och han tillför mycket till det här laget, men vi har bra alternativ.

MFF kommer – som Skånesport tidigare berättat – att avstå kollektiv träning på onsdagen. De som behöver köra ett pass i gymmet kommer dock att göra det. Sedan stänger MFF båda passen som återstår.

På torsdagen flyttas träningen till gamla Malmö stadion och det matchförberedande passet på fredagen genomförs på Swedbank stadion. Ett av skälen att stänga ett pass extra är att MFF i lugn och ro vill öva på fasta situationer.

– I och med att vi inte haft några stängda träningar överhuvudtaget och att vi inte jobbat med offensiva fasta specifikt mot en match utan mer med några principer vi tar med oss vill vi gärna ta möjligheten att stänga. Nu kan vi jobba mer specifikt och hur vi gör det är något vi känner att vi gärna håller helt för oss själva. Och vi behöver mer än en dag.

– Det är dessutom kanske framförallt till den här matchen det finns kvar lite överraskningsmoment efter försäsongen. Det är, tror jag, ingen utifrån som vet hur vi ställer upp och vad vi jobbar med och då vill vi gärna använda oss av den fördelen, poängterar Magnus Pehrsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close