FotbollMalmö FFNyheterTrelleborg FF

EM-hjälten: Vi kan gå hela vägen

Den blågula drömmen slog in. MFF-backen Anton Kralj, 18, släppte inte en italienare över bron i gårdagens 1–0-seger – och därmed är Sveriges U19-landslag klart för EM för första gången någonsin.
– Det är en helt underbar känsla, säger Anton Kralj.

När Skånesport får tag i den nyss hemkomne vänsterbacken har han knappt hunnit smälta succén ännu.
– Det är först nu man verkligen börjar förstå att vi är historiska och att vi ska lira EM i sommar, säger Anton Kralj.

I den första gruppspelsmatchen mot Belgien (förlust med 2–1) inledde 18-åringen på bänken, men med 30 minuter kvar blev han inbytt. Ett inhopp som måste ha imponerat på förbundskaptenen Claes Eriksson – för i de resterande två matcherna var han given i startelvan.
– Den förlusten gjorde att vi var piskade att vinna resten av matcherna. Men vi kände hela tiden att vi kunde klara det, säger Anton Kralj.

Och det gjorde de. Först avfärdades Irland med 3–0. Sedan skickade man ut Italien med 1–0 – samtidigt som Belgien, som inte fick vinna sista matchen mot Irland, förlorade.
– Det var en riktig krigarmatch. Vi spelade på en ganska dålig plan och det gnällde italienarna en hel del över. Annars var de väldigt spelskickliga och har kanske lite mer boll än oss, men vi krigar för varandra och står upp bra.

Segermålet tryckte Brommapojkarnas Viktor Gyökeres dit i början på den andra halvleken.
– Sedan pressar de på en del i slutet men de kom aldrig till några riktigt heta målchanser, förutom kanske någon enstaka, säger Anton Kralj.

Hur kan ni mäta er med Italiens bästa U19-spelare egentligen?
– Vi är väldigt bra som lag, vi är ett kollektiv och det tror jag vi vinner mycket på. Vi har en grym kemi i laget, alla hänger med alla och den kemin har vi med oss in på planen.

Då blir det ett EM-äventyr i Georgien i början på juli. Tankar?
– Det ska bli väldigt spännande att se hur vi kan mäta oss med de sju andra bästa nationerna i Europa, säger Anton Kralj.

Och den tekniske vänsterbacken tror på sitt Sverige.
– Jag tror absolut att vi kan vinna EM-guld. Med den truppen vi har kan vi gå väldigt långt. Vi vill lyfta bucklan.

Andra MFF-spelare som deltog i turneringen var: Mattias Svanberg (avstängd mot Belgien, från start mot Italien och Irland), Trelleborgs FF-utlånade Marko Johansson (från start mot Belgien, på bänken mot Italien och Irland), Dennis Hadzikadunic (från start mot Belgien, på bänken mot Italien och Irland) och Samuel Adrian (inhopp mot Italien, på bänken mot Belgien och Irland).

Den tidigare MFF-spelaren Mattias Andersson, numera i Juventus, startade mot Italien och Belgien.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close