MotorNyheter

Joel Eriksson fjärde snabbast i Formel 3-testet

Joel Eriksson fortsatte där han lämnade i Budapest för några dagar sedan genom att på nytt figurera i toppen av tidslistan när testerna inför årets EM-säsong i Formel 3 avslutades på österrikiska Red Bull Ring den här veckan.

18-årige Eriksson från Tomelilla var sjätte snabbast under den första av testets två dagar på tisdagen, och avrundade sedan arbetet inför den stundande EM-premiären på brittiska Silverstone med fjärde bästa tid på onsdagen.

Eriksson noterades också för just fjärde snabbaste tid totalt under testet, som var genomgående mycket jämnt: samtliga 19 förare återfanns inom ett spann på mindre än en sekund runt den 4.3 km långa Formel 1-banan i alplandskapet ovanför byn Spielberg.

Eriksson var 0.148 sekunder långsammare än engelsmannen Callum Ilott, som toppade tiderna, och bara en ynka hundradel från andraplatsen där fjolårets EM-tvåa Maximilian Günther huserade. Tomelilla-föraren var samtidigt snabbast av de förare som använder Volkswagen-motorer.

– Vi har jobbat på bra den här veckan, och vi har fått bra svar på det vi testat, säger Joel Eriksson.

_ Det mesta har gått bra både här och i förra testet i Budapest, så jag känner mig trygg och stark inför säsongen. Samtidigt ser det ut att vara otroligt jämnt. Vi kan inte veta säkert vad våra konkurrenter sysslar med under testerna, och vi fortsätter att jobba med bilen och all data vi samlat in hela vägen fram till premiären. Förhoppningsvis kan vi plocka ut det lilla sista där och då. Jag känner mig förberedd och redo för en ny säsong.

Premiären för Formel 3-EM äger alltså rum på Silverstone helgen den 14-16 april. Joel Eriksson gör i år sin andra säsong i Formel 3, där han i fjol utsågs till årets nykomling i EM-serien och också som debutant vann den fristående klassikern Masters of Formula 3 i Nederländerna.

Foto: Joel Eriksson Racing

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close