IK PanternIshockeyNyheter

Pantern byter ut halva truppen

Just nu ser det tunt ut i Pantern-truppen.

Ett dussintal spelare har lämnat eller får inte nya kontrakt med Hockeyallsvenskans succélag. Samtidigt har ännu inget nyförvärv presenterats.

Men det är ingen ko på isen och sportchefen Joakim Tillgren är inte ett dugg orolig.

– Vi är redo att ta ett steg till och jag tror att vi kommer att få en bättre balanserad trupp nästa säsong. Dessutom bygger vi vidare på spelsystemet som vi introducerade i år och rekryterar spelare som passar till det. Ska man spela i Pantern måste man vara en bra skridskoåkare, ha ett bra förstapass och kunna anpassa sig i ett system, säger Joakim Tillgren.

Att han själv vet mer än andra bidrar också till lugnet.

Många av nyförvärven är nämligen redan klara och kommer ett presenteras efterhand. Flera spelar fortfarande med sina klubbar och Joakim Tillgren är noga med att inte störa den pågående verksamheten.

– Båda målvakterna kommer att lämna oss. Men jag har redan två nya klara. Det som framförallt återstår är att komplettera på backsidan. Där ska vi ha tre till. I år hade vi sju backar plus Carl-Johan Lerby från Malmö Redhawks. Nu har vi fyra klara och sedan lutar det åt samma upplägg med totalt sju och ett Redhawks-lån.

Joakim Tillgren bekräftar att Pantern fortfarande jagar stortalangen Joel Persson från Kristianstad IK, men konkurrensen är stor. Tingsryd har gett ett kontraktsförslag och om KIK lyckas i kvalet kan han mycket väl stanna i klubben och tacka nej till alla bud.

Spelarna som Pantern tappar är:

Målvakter:

Tex Williamsson, får kontrakt med en SHL-klubb som med stor sannolikhet är Malmö Redhawks.

Oscar Malm, hade ett optionsår som Pantern valde att inte utnyttja.

Backar:

Filip Windlert, klar för AIK.

Emil Carnestad, klar för MODO.

Johan Björk, pensionerar sig och kommer att jobba på heltid på Redhawks kansli.

Victor Björkung, fick inget nytt kontrakt.

Tommy Juntunen, fick inget nytt kontrakt.

Dessutom har Jakob Cederholm och Johan Ivarsson som Pantern hade på lån från HV71 respektive Malmö Redhawks återvänt till sina ordinarie klubbar.

Forwards:

Mattias Persson, vill prova lyckan i en utländsk klubb.

Patrik Blomberg, fick inget nytt kontrakt.

Ludwig Karlsson, fick inget nytt kontrakt.

Erik Nyström har återvänt till Frölunda.

Kvar i Pantern blir Martin Janohls, Axel Wemmenborn och Emil Sandin som skrivit på för två år samt Kim Johansson, Oscar Nord och Sebastian Dyk som signerat nya kontrakt på ett år. Dennis Svensson hade ett år kvar på kontraktet så där behövdes det ingen förhandling.

– Jag jobbar också hårt på att skriva nytt med Andreas Söderberg.

Den 24 april kör IKP igång sommarträningen och den pågår till midsommar. Efter det blir det ett kort uppehåll innan återsamlingen den 24 juli och vecka 32 går laget på is.

– Det är dessutom spikat att första träningsmatchen ska spelas mot Malmö Redhawks. Det har vi ju gjort fyra år nu och det har blivit en tradition, säger Joakim Tillgren.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close