HandbollHandbollsbloggenNyheter

Så slutar kvartsfinalerna

Det skiljde 29 poäng mellan LUGI och Skara innan kvällens match. Tabelltvåan som spelat fantastiskt bra i 20 omgångar mot Skara som i senaste omgången lämnade jumboplatsen efter en seger mot Eslöv.
LUGI hade ingenting att spela för.
Skara spelade för kontraktet.
Det märktes.

Visst. Ellen Wallander i Skararmålet hade en fantastisk dag. Men det är väldigt enkelt när man följer ett lag att märka av när man resterar på 50 procent som lag eller på 100 procent.
LUGI var långt ner på den skalan ett tag. 17-20-underläge efter 45 minuter förvandlades till 25-24-seger.
Nu klarade sig Skara vidare till kvalspel ändå, på Helltons bekostnad eftersom Kristianstad knöt ihop påsen uppe Värmland.
Dock är det ett oroande formtecken från LUGI i de två senaste omgångarna inför slutspelet. Knapp torsk mot Västerås. Knapp vinst mot Skara.
Visst. Slutspel är någonting helt annat och Anna Lagerquist har inte spelat många minuter av omgång 21 och 22, men plötsligt vacklar jag väldeliga i min tro på att de kan nå hela vägen.

LUGI hade att välja på Kristianstad och Skövde och valde naturligtvis skånskorna.
Den kvartsfinalen ska de naturligtvis sopa hem. Mer om den kvarten på skanesport.se senare.
– Vi har haft en bra känsla i laget när vi mött dem och besparar oss nu någon långresa, kommenterade Dragan i P4 där valen förkunnades.

***

H65 Höör kom till spel utan Jonna Linnéll, Anna Olsson (vilades) och Cassandra Tollbring när de tog sig an BK Heid uppe i Götlaborg.
Den senare är det värst ställt med, baksida lår, och det kan dröja ett litet tag innan hon är tillbaka på banan. Det är naturligtvis inte bra att kliva in i ett slutspel utan henne. Dessutom riskerar hon att missa semifinalen i Challenge Cup, som inleds hemma i Höör nästa helg.

22-30 slutade matchen mot BK Heid. En hämtis. Och ett starkt formbesked från flera spelare, inte minst Mikaela Mässing.

H65 fick laget som “blev över”.
Tabelltrean Skuru hade att välja mellan Västerås och Skövde. Eftersom de samma kväll slog just Västerås med 31-17 var det ett enkelt val, trots att Västerås slutade femma och Skövde sexa.

***

Eslöv ska kvala mot Skånela.
Det känns som 50/50.
Eslöv är vana att spela under press och har haft tid att förbereda sig på detta kval. Visst. Målvakkterna måste prestera på topp, det taktiska ska stämma och bla bla bla.
Sådana här matcher avgörs av vinnarskallar. Förmågan att balansera vanvettig desperation med rutin och kyla. Allt är nu ett mentalt spel och tränare Tomas Westerlunds förmåga som tränare (och ledare) synas en del.

***

Kvartsfinalerna:
IK Sävehof-BK Heid
LUGI-Kristianstad
Skuru-Västerås
H65 Höör-Skövde

Ska vi tippa det här månne?
Hmmm…

Sävehof tar det i tre raka.
LUGI… Alltså, jag tror mycket väl att Kristianstad kan ta en match. Men inte mer.
Skuru gör processen kort med Västerås. Tre raka, möjligtvis 3-1.
H65 ska vara favoriter mot Skövde. 3-1? Det beror lite på när mademoiselle Tollbring är tillbaka. Tollbring som kan bli proffs i Norge. Larvik har lagt fram ett kontraktsförslag. Om “Cassie” skriver under återstår att se…

Då har vi semifinalerna Sävehof-H65 och LUGI-Skuru.
Och plötsligt är jag inte alls säker på att vi får något skånskt lag i finalen.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close