FC RosengårdNyheter

Skyttedrottning klar för FC Rosengård: “Otroligt bra”

Den tyska landslagsanfallaren Anja Mittag, 31, gjorde makalösa 61 mål på 68 matcher för FC Rosengård mellan 2012 och 2015. Nu är målsprutan tillbaka i klubben efter sejourer i PSG och Wolfsburg.
– Vi vet vad vi får, hon är en otroligt bra spelare och vi är jättenöjda, säger sportchefen Therese Sjögran.

På fredagseftermiddagen – på transferfönstrets sista dag – levererades en riktig smällkaramell.

FC Rosengårds gamla spjutspets Anja Mittag, 31, värvas från tyska Wolfsburg och är klar för en återkomst i klubben. Kontraktet gäller fram till den 30 juni 2017.
– Hon har haft lite snålt med speltid i Wolfsburg och det är ju EM i sommar. Sedan åkte Wolfsburg ur Champions League i går också, säger sportchefen Therese Sjögran om prestigevärvningen.
– Fönstret stänger ju i kväll så det var snabba ryck. Det handlade lite om Wolfsburg ville släppa henne gratis också [Mittag hade kontrakt med klubben i ett år till] men det löste sig till slut.

Anja Mittag har varit i klubben i tre säsonger tidigare, mellan 2012 och 2015, innan hon blev värvad av franska PSG. Då blev det smått osannolika 61 mål på 68 matcher, två skytteligasegrar och en utnämnelse till årets MVP i Damallsvenskan 2014.
– Vi vet vad vi får, hon är en otroligt bra spelare och vi är jättenöjda. Hon är en väldigt kreativ spelare och en riktig målgörare. Hon kommer att passa jättebra in i det sättet vi spelar just nu, med mycket spel längs marken.

Det blir ett lyft för hela fotbolls-Malmö?
– Det tycker jag verkligen. Det är en riktig profil och kommer förstärka vår trupp grymt mycket. Så det är jättekul, säger Therese Sjögran.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close