FotbollMalmö FFNyheter

MFF-trupp utan Yotún och Berget

Årets första allsvenska MFF-trupp är presenterad.

Den innehåller varken Jo Inge Berget eller Yoshimar Yotún.

Berget fick ett bra besked på torsdagens magnetröntgen, men precis som väntat chansar inte MFF med att ta ut den norske landslagsspelaren.

– Det fanns en pytteliten förhoppning, men det viktiga är att det finns en god möjlighet att det ska kunna gå snabbt. Han kände sig mycket bättre redan idag och körde inne i gymmet, berättar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Yotún kom hem från landslagsspelet med Peru på torsdagen och gjorde sitt första pass på fredagen. MFF bedömde dock att det var bäst att lämna honom utanför truppen.

– Med tanke på att han spelade onsdag morgon och sedan hade en lång flygresa på det valde vi att göra så. Vi vägde även in att han inte har tränat med oss på två veckor, säger Magnus Pehrsson.

Yoshimar Yotún fick ju tillstånd att lämna lägret i Marbella i förtid.

Utan de två spelarna kommer MFF-truppen att få följande utseende:

Johan Wiland, Fredrik Andersson, Pa Konate, Behrang Safari, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Felipe Carvalho, Tobias Sana, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Pawel Cibicki, Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff.

Magnus Pehrsson väntar sig tufft motstånd från IFK Göteborg.

– Över 90 minuter krävs det att vi är stabila i både anfall och försvar.

– De kommer troligen att vilja ha en match med mycket fajting, dueller och närkamper och det krävs att vi är medvetna om det och klara för det. Men vi har ett spel som åtminstone ibland kan passa IFK Göteborg rätt illa. Vi överbelastar vissa ytor som kan vålla problem för ett zonorienterat lag.

På IFK Göteborgs träningar har det sett ut som om nyförvärvet Mix Diskerud och Mads Albaek spelar centralt på mitten med Sebastian Eriksson på vänsterkanten.

– Att man vill ha med Sebastian Eriksson även om det inte är hans naturliga position talar ju för att man prioriterar duellspel. Men vi får se.

Matchen har avspark redan klockan 13 på lördagen och MFF åkte upp till Göteborg direkt efter träningen idag. Men det hade man gjort även om starttiden legat senare på dagen.

– Som planerna ser ut nu är det bara till matchen mot Halmstads BK vi inte åker upp redan dagen före. Vad jag förstått gjorde man så redan förra året och vi fortsätter på den vägen, säger Magnus Pehrsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close