Nyheter

Cibicki: Det bevisar vilken respekt de har för oss

1–1 i bortapremiären mot IFK Göteborg inför 32129 åskådare på Ullevi.
Då riktar Pawel Cibicki, 22, kritik mot motståndarlagets “brottarfotboll”.
– De är ändå ett storlag, Göteborg… och så går de inte ens för seger i slutet. Det bevisar vilken respekt de har för oss, säger 1–1-målskytten.

Efter en tung inledning med mål i baken, ett icke-fungerande anfallsspel och darrig defensiv under de första 20-25 minuterna åt Malmö FF sig in mer och mer i matchen.

Då kom också kvitteringen. Och det var Pawel Cibicki – som fått chansen på topp tillsammans med Rosenberg – som ordnade den. Anfallaren höll sig påpassligt framme och skallade in Lewickis nickskarv i nät, efter en hörna slagen av Eikrem.
– Egentligen var jag satt på att hålla målvakten men jag tänkte: “jag har ändå ingen chans mot honom så det är bättre att jag backar ut lite”. Och då hade de ingen koll på mig så det var bara att trycka dit den, säger Pawel Cibicki.

Anfallaren hade fler bra lägen i den första halvleken att näta – men Pontus Dahlberg (18 år!) i IFK-målet hade spikat igen.
– Den räddningen på min nick är inte att leka med. Han gör en bra match, det får jag ge honom. Men jag ska ändå göra mål på något av dem, det tycker jag.

Den andra halvleken blev ett enda långt ställningskrig. Båda lagen hade svårt att skapa målchanser och 1–1 stod sig matchen ut.
– I andra halvlek kommer vi inte igång med vårt eget spel, utan vi börjar spela som IFK. Vi börjar spela någon slags brottarfotboll, lite Göteborgsfotboll, och det blev som det blev. Det tycker jag är lite tråkigt för hade vi bara spelat vårt eget spel så hade vi gjort det där målet, säger Pawel Cibicki.

Bortapremiär mot IFK Göteborg inför 32 129 åskådare. Den 22-åringen förnekar inte att det var en tuff uppgift de stod inför.
– Det är en svår bortamatch, det går inte bara att komma hit och ta tre poäng hur som helst, säger Pawel Cibicki.
– Men det känns som att de var mer nöjda med 1–1 än vad vi var. De ville inte anfalla så mycket i slutet utan de var nöjda med så som det var.

En mentalitet som Pawel Cibicki inte imponerades av.
– De är ändå ett storlag, Göteborg… och så går de inte ens för seger i slutet. Det bevisar vilken respekt de har för oss, säger han.

Vad säger du om inramningen?
– Det var en fantastisk inramning. Det var fett att spela, det var det.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close