FotbollMalmö FFNyheter

Safari lugnar fansen: “Behöver inte överanalysera”

En skakig inledning följt av en uppenbar oförmåga att komma till avslut i den andra halvleken. Men MFF-supportrarna har ingen anledning att oroa sig. Det menar Behrang Safari.
– Ibland är det bara så. Man behöver inte överanalysera den här matchen utan det är bara att ta nya tag, säger 32-åringen.

Det var en självkritisk Behrang Safari som äntrade den mixade zonen efter 1–1 i bortapremiären mot IFK Göteborg.
– Vi gör ingen höjdarmatch direkt. Jag tror inte någon är riktigt nöjd med vårt spel i dag. Vi får med oss en pinne, det är väl det enda positiva, suckade vänsterbacken.

På sin vänsterkant ställdes han mot IFK Göteborgs nyförvärv, norrmannen Henrik Björdal. En yttermittfältare som visade sig vara på spelhumör och som stundtals skapade rejäla problem för Behrang Safari och MFF-försvaret.
– I dag var det inte bra från min sida. Jag kom inte in i det, men så kan det vara ibland. Det är bara att glömma, säger Behrang Safari om sin egen insats.

Allsvensk premiär. Med över 32 000 fans på läktaren. Mot IFK Göteborg.

Ändå hade den rutinerade backen svårigheter att hitta den rätta känslan.
– Jag hade svårt att tända till innan matchen. Jag vet inte varför. Det var märkligt, men så kan det vara ibland.

Och det verkade han inte ensam om. I alla fall inte under den inledande kvarten, då de flesta MFF-spelarna verkade sitta kvar i omklädningsrummet.
– Vi kom inte in i det och tog för många felbeslut. Men efter de minuterna tycker jag att vi kommer in i det igen och då börjar vi skapa lägen. Vi borde kanske gjort något mål till i första halvlek, säger Behrang Safari.
– Sen i den andra halvleken tror jag inte vi har ett skott på mål. Så den halvleken var ju inte jättebra. Men så kan det vara ibland.

Vad är det som gör att ni inte lyckas ta vid där ni avslutade efter paus?
– Det är svårt att säga. Ibland är det bara så. Man behöver inte överanalysera den här matchen utan det är bara att ta nya tag. Det tar kanske några matcher innan man kommer in i det, säger Behrang Safari.

Med tio minuter kvar att spela började Safari grina illa efter en närkamp och blev sedermera utbytt till förmån för Pa Konate. Men det ska inte vara någon fara på taket.
– Det började dra lite i benen men så är det i de första matcherna. Det går över.

Somliga anser att IFK:s hörnmål föregicks av en misstänkt offside-situation.
– Jag kommer inte ihåg situationen riktigt. Det är väl trist om det var offside, men det tillhör spelet. Domarna missar sånt ibland, säger Behrang Safari.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close