Nyheter

Spelarbetygen: ”Vad ska han på plan och göra?”

Skånesports André Eriksson betygsätter MFF-spelarna efter 1–1 borta mot IFK Göteborg i den allsvenska premiären.

Spelarbetygen:

Johan Wiland 4 – Var en av ytterst få MFF-spelare som var vakna direkt från avspark. Gjorde en strålande räddning på Sören Rieks friläge efter två minuter. Hade inte supermycket att göra efter det.

Anton Tinnerholm 3 – Löpte mycket. Krigade mycket. Ville mycket. Resulterade inte i särskilt mycket – men det går inte att klaga på en sån spelare som Tinnerholm.

Lasse Nielsen 3 – Gjorde inte mycket väsen av sig, vilket är ett gott betyg för en mittback. Stångade bort bollar.

Franz Brorsson 3 – Utstrålade en osäkerhet inledningsvis som inte alls var lik den pondus man är van vid att se honom spela med. Hade problem med fyrtornet Boman i luftrummet och slarvade i passningsspelet. Men i andra halvleken började vi känna igen honom igen – då han var i stort sett felfri.

Behrang Safari 2 (ut 80) – Tappade markeringen på IFK:s hörnmål och hängde inte alls med defensivt. Haltade av planen i den 80:e minuten efter en tackling. Borde inte vara självskriven på vänsterbackspositionen efter den här insatsen – särskilt inte med en spelsugen Pa Konate knackandes på dörren.

Magnus Wolff Eikrem (ut 45) 2,5 – Var tänkt att styra uppbyggnadsspelet och dirigera passningsspelet. Det gick inte riktigt som planerat. IFK satte hård press direkt från start och under den första kvarten hade MFF inte många passningar i rad. Hotade med sin känsliga högerfot från fasta situationer.

Oskar Lewicki 3 – Att möta IFK:s tunga mittfält är aldrig en lätt uppgift. Repade sig efter första kvarten och kom bättre in i matchen. Lugn och trygg med bollen och jobbade på i det tysta. Fin skarv till Cibickis 1–1-mål.

Erdal Rakip 2 – Visade inte alls de fotbollskunskaperna han teasat oss med under försäsongen. Slarvade i passningsspelet och skapade inte mycket framåt. Tagen av stundens allvar?

Tobias Sana 1 (ut 71) – Njaaa…det här var inte Sanas match. Hade problem både offensivt och defensivt. Efterfrågar fortfarande mer fart när han utmanar. Det blir för stillastående. Vad ska han på planen och göra när han inte kan göra det han ska göra – dra sin gubbe? Slog sönder plexiglaset i IFK:s avbytarbås när han blev utbytt. Därmed slipper han en nolla i betyg (031-klass).

Markus Rosenberg 3 – Kämpade, slet och banade väg för sina medspelare i vanlig ordning. Tungt uppvaktad av IFK-försvaret. Såg sådär snygg och ståtlig ut som bara han kan göra i 90+4 minuter.

Pawel Cibicki 4 – Party-Pawel! Var påpassligt framme när han skallade in Lewickis skarv till 1–1 på hörna. Var inblandad i mycket framåt och hade ett par giftiga avslut till i första halvlek som vanligtvis resulterar i mål. En storspelande Pontus Dahlberg i IFK-målet satte dock stopp för det. Produktiv även efter paus från sin nya position som högerytter. Det här kan bli bra, Pawel.

Inhopp:
Alexander Jeremejeff (in 45) 2 – Vann en del nyttiga dueller direkt när han kom in. Fortfarande lite ovän med bollen.

Anders Christiansen (in 71) 3 – Bra.

Pa Konate (in 80) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Betygsystemet
6: Bosse Larsson-klass.
5: Världsklass.
4: Mycket bra.
3: Vi är nöjda.
2: Njaaa…
1: Ålahueklass.
0: 031-klass.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close